Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:24, 18. 10. 2022.

| Društvo

Oduzeta dozvola za rad kladionica osuđenom za napad na “OK Radio”

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
kladionica
Posedovao 660 automata na 46 lokacija i oduzete su mu sve dozvole; Ilustracija, foto: MUP

Vlasniku više kladionica i kazina u Vranju i Srbiji Dejanu Nikoliću - prošle nedelje osuđenom zbog pretnji vranjskom OK Radiju, Uprava za igre na sreću Ministarstva finansija oduzela je dozvolu za rad. Kako piše u rešenju, to je urađeno zato što je Nikolić novembra prošle godine pravosnažno osuđen zbog nelegalnog organizovanja igara na sreću.

Dejan Nikolić, koji je široj javnosti postao poznat nakon pretnji i serije direktnih napada na vranjski OK Radio, zbog čega je osuđen na 14 meseci zatvora, posedovao je 660 automata na 46 lokacija, a rešenjem Uprave za igre na sreću su mu oduzete sve dozvole.

Na zahtev Uprave za igre na sreću, Osnovni sud u Trsteniku je dana 29.7.2022. godine dostavio presudu od 8.6.2021. Godine, koja je postala pravosnažna 5.11.2021. godine. Navedenom presudom, osuđen je Dejan Nikolić, stvarni vlasnik sa 100 procenta udela u pravnom licu “Colosseum game” d.o.o. Vranje, na kaznu zatvora za krivično delo neovlašćeno organizovanja igara na sreću iz člana 352. stav 1. Krivičnog zakonika. Uvidom u Presudu, Uprava je stekla saznanje da je navedeno pravno lice prestalo da ispunjava zakonom propisane uslove za odobrenje za priređivanja posebnih igara na sreću na automatima - piše u Rešenju.

Kako navode, Nikolić do pokretanja postupka oduzimanja dozvole, 17. avgusta ove godine, nije prijavio Upravi da je osuđen, što je bila njegova obaveza.

Kako stoji u Rešenju, firma Colosseum game je od 2014. do 2024. godine imala dozvolu da organizuje igre na sreću na 145 automata na 15 lokacija, a u međuvremenu je Nikolić tražio i dobio dozvolu ove godine za još 660 automata na 46 lokacija.

Navode da Nikolić u roku od 30 dana od dostavljanja rešenja Upravnom sudu u Beogradu ima pravo tužbe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    16:36 // 19. 10. 2022.

    A zašto svim kladionicama ne ukinu dozvole? Kako su one društveno korisne?

  • Goran g

    08:14 // 19. 10. 2022.

    A šta ćemo s divlju gradnju i da li je gradjevinska inspekcija podnela krivičnu prijavu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: