Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 19. 2. 2016.

| Društvo

Oficiri na balu u Vranju podsetili na tradiciju

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
ofiricski bal
Uz stare srpske igre i kola; foto: FB Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

U vranjskom Domu vojske sinoć je održan oficirski bal na kome su učestvovali pripadnici Četvrte brigade i njihove supruge i devojke, kao i članovi plesne grupe vranjskog garnizona “Tamo daleko“.

oficirski-bal6 foto: FB Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije Kako kažu u Ministarstvu odbrane, ovo je bilo podsećanje na svetle tradicije oficira Vranjskog prvog pešadijskog puka knjaza Miloša Velikog i njihove oficirske balove koji su se održavali do Drugog svetskog rata.

Oficiri i podoficiri sa svojim pratiljama, kao i članovi plesne grupe “Tamo daleko” plesali su uz tradicionalne oficirske igre i igrali srpska kola. Muziku su izvodili muzičari ansambla "Stanislav Binički“ i vranjski solisti Ivana Tasić i Branimir Stošić Kace.

Bal se održava povodom Dana brigade 31. januara i Dana državnosti Srbije 15. februara, a tradicinija njegovog održavanja obnovljena je pre 8 godina.

I ove godine imao je humanitarni karakter, a prikupljena sredstva biće uplaćena u fond za završetak opremanja Spomen sobe vranjskog garnizona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: