Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 18. 7. 2013.

| Društvo

Oficirski dom se ne vidi od rastinja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
oficirski
Rastinje sakrilo zgradu

Rekonstrukcija Oficirskog doma kasni zbog toga što javna nabavka nije još završena, a niko u gradu ne namerava da ukolni zelenilo koje je sakrilo zgradu.

Objekat u čijim prostorijama je ranijih godina pisana istorija, a kasnije slavljen početak zajedničkog života mladenaca, samo mesec dana pred Nišvil i Filmske susrete ne vidi se od rastinja i trave.

Nedavno su sredstva za rekonstrukciju Oficirskog doma odobrena od strane Ministarstva regionalnog razvoja koje će voditi čitav projekat. Sa radovima se još nije krenulo, kako kažu u ovom minitstarstvu zbog žalbe jednog od ponuđača.

- Odluka o izvođaču radova još nije doneta. To se čeka i nadamo se da će biti rešeno u najkraćem roku kako bi radovi mogli da krenu - kažu u ministarstvu.

Gradske institucije, sa druge strane, čekaju početak radova i trenutno se Oficirski dom ne nalazi ni u jednom programu održavanja.

oficirski Prolaz koji se najčešće koristi za odlazak u "toalet"- Objekte koji su kao recimo Oficirski dom, koji u svom sastavu imaju neku zelenu površinu, a nisu u našem redovnom programu mi ne možemo da održavamo. Ukoliko nama nadzor, odnosno Direkcija za izgradnju grada ili Uprava za komunalne delatnosti naloži mi ćemo postupati po tome, ali u ovom momentu mi nemamo osnovu da taj prostor uredimo - kaže v.d. direktor JKP “Gorica” Igor Jovanić.

U Direkciji za izgradnju grada podsećaju da je projekat rekonstrukcije odobren, da se čeka završetak tendera.

- U principu to nije bilo planirano za sređivanje, jer tamo treba da se radi. Ovaj zastoj u Ministarstvu regionalnog razvoja prolongirao je početak - kaže portparol Direkcije Dragan Videnović.

Podsetimo, krajem maja odobreno je 66 miliona dinara za obnovu Oficirskog doma, a u Direkciji za izgradnju grada su tada rekli da očekuju da sve bude gotovo do kraja godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • olz

    14:49 // 18. 7. 2013.

    66 miliona za kosilicu i sekiru :? mora prvo tender da se namesti da bi radovi poceli .

  • Petronikus

    13:42 // 18. 7. 2013.

    Svi nadležni imaju neke izgovore. Ne daj Bože da neka oluja obori stari ionako dotrajali platan. Tada će reagovati...

  • xyz

    12:59 // 18. 7. 2013.

    Rastinje se tako lepo zaliva da ne moze da stane da buja :D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: