Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:18, 4. 11. 2020.

| Društvo

Oglasila se direktorka Pčelice o mišu u hrani: Pojedini ljagaju ustanovu i mene

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južni vesti
vrtic neven
Direktorka danas održala sastanak sa Savetom roditelja u vrtiću "Neven"; foto: JV

Hrana, sa kojom je iz centralne kuhinje u vrtić "Neven" stigao i miš odmah je vraćena, a deca su dobila novu i bezbednu za konzumiranje, tvrdi direktorka Predškolske ustanove Pčelica Svetlana Mitić, uz obrazloženje da novinarima na pozive nije odgovorila ranije da bi stigla da prikupi sve relevantne informacije. Smatra da je sporno to što je događaj dospeo u javnost i kritikuje zaposlene koji su o tome obavestili Južne vesti.​​​​​​​

Da deca nisu jela hranu iz koje je iskočio miš, Južnim vestima je danas pre direktorke rekla pomoćnica gradonačelnice Dušica Davidović, a direktorka se redakciji javila dan nakon što je u vezi sa incidentom u "Nevenu" dobila pitanja.

Prema njenim rečima, utvrđeno je da je miš dovezen iz kuhinje, ali ne i kako je tamo dospeo.

Odakle miš u kuhinji, zaista ne znam jer mi sa privatnom firmom imamo ugovor i ona redovno radi dezinfekcije i deratizacije, a i Grad radi deratizacije vaspitno-obrazovnih ustanova, tako da će se u toku disciplinskog postupka, koji će voditi pravna služba, utvrditi ko je odgovoran za to što se dogodilo i ko je bacio ovako tamnu senku na rad najveće ustanove u Srbiji – kaže direktorka.

Svetlana-Mitic-foto-privatna-arhiva Svetlana Mitić; "Ovo je potreba pojedinih zaposlenih da na ustanovu i mene kao direktora bace ljagu"; foto: privatna arhivaTaj disciplinki postupak će, najavljuje, utvrditi i da li se miš nalazio u hrani, a već je, kaže, pouzdana činjenica da se nije našao unutar zgrade vrtića.

Pa, eto, izašla je laž da je miš bio u vrtiću. Miš nije stigao do vrtića i deca nisu bila ugrožena – rekla je direktorka.

Na pitanje da li je miš bio u hrani namenjenoj deci, odgovorila je:

Ne znam da li je bio u hrani, to ćemo videti u toku disciplinskog postupka, bio je u korpici u kojoj je to doneto.

Novinarka: To znači da je korpica bila prazna?

Korpica nije bila prazna, hrana je pakovana. Znači, bio je u korpici, to je jedino što je istina.

Novinarka: Da li se miš nalazio u korpi sa hranom?

Da.

Zbog ovog incidenta, direktorka je potpisala rešenja o udaljenju sa posla za četiri osobe zaposlene u centralnoj kuhinji.

Svi oni koji su krivi zato što se taj miš uopšte našao u toj korpici, biće sankcionisani jer su ugrozili bezbednost i zdravlje dece i bacili senku na rad jedne velike ustanove koja se bavi vaspitanjem i obrazovanjem dece – kaže Mitićeva.

Disciplinski postupci vode se protiv, nabraja direktorka, tehnologa koji je radio u noćnoj smeni, šefa smene pekare i dve radnice koje pakuju hranu i daju je na odvoz.

Danas je, kaže, održala sastanak sa Savetom roditelja dece iz vrtića “Neven”.

Pojasnila sam im situaciju. Dogovorili smo se da ćemo se češće viđati da ne bi ovakve laži izlazile iz ustanove i sada će to biti praksa sa svim roditeljima, na nivou svih vrtića, da bi roditelji imali prave informacije, a da ustanova održi nivo koji joj pristaje – rekla je Mitićeva.

Istakla je i da Grad mnogo ulaže u kuhinju koja je, podseća, 2018. godine kompletno renovirana, da postoje redovni nadzori sanitarne inspekcije i da ispravnost hrane proverava Institut za javno zdravlje Srbije, kao i da je 24. oktobra organizovana radna subota kada je u kuhinji sve "očišćeno, oribano i sređeno".

30. oktobra smo krečili neke sitne stvari po kuhinji, to je bilo pre svih ovih događanja. Ono što je takođe bitno, to je da se dezinfekcija i deratizacija rade redovno i da je poslednja dezinfekcija u kuhinji rađena 21. septembra. Deratizacija je rađena vanredno 30. oktobra, o čemu takođe postoje dokazi – priča Mitićeva.

Dodaje i da su rezultati uzorkovanja hrane, koju je Institut za javno zdravlje uradio 23. oktobra, stigli 2. novembra i pokazali da je hrana bezbedna za konzumiranje.

To što su informacije o mišu među hranom za decu dospele u javnost naziva “potrebom pojedinih zaposlenih da na ustanovu Pčelica i nju kao direktora bace ljagu”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    14:35 // 7. 11. 2020.

    @maraudovica ako ste udovica, to ne znaci da imate prava da pisete o necemu sto je uradjeno maliciozno i tendenciozno i tako ocigledno namesteno. Borba za fotelju nije uvek postena ali i za kvarno treba imati mozga i dostojanstva. Ako imate problem sa nekim za ovu pricu nebitnim odgovornim licem, skupite hrabrost pa mu to u lice recite a ne ovako, po forumima. Prikrivena frustracija radja agresiju

  • Miona

    13:55 // 6. 11. 2020.

    Ljudi, ima li nesto da vredi u toj ustanovi sto ocuva i nas i nasu decu? Evo strucna sluzba recimo je bas elitni kadar, rade non stop, uskacu, iskacu gde god da treba, ko misevi iz gajbice. Pa odgovorna lica, znam par koja su najbolja na svetu i univerzumu. E da, vaspitaci nista ne rade, sede sa tom decom po ceo dan, gledaju deca njih gledaju oni decu i dangube, uzas. Meni svi ostali skroz ok

  • Roditelj

    14:05 // 5. 11. 2020.

    Ma ko se bre ovde bavi direktorom, za mene je ona potpuno nebitan lik! Ovo sto ona izjavljuje je cista paranoja! Ja se brinem za svoje dete koje ide u vrtic i za ovo sto se desilo. Medutim, vidim da je njima najvažnija "slika o njima", nemoj slucajno da se nesto ruzno kaze.

    • Marija

      06:30 // 6. 11. 2020.

      Onda ne mesajte tu decu i da se sa njima nista ne radi jer time vredjate one koji Vam SVAKI dan brinu o detetu u prepunoj sobi dece jer majke koje sede kod kuce imaju vise poverenja u vaspitace nego u sebe. Politicke ratove vodite tamo gde se vode a ovaj rat u pcelici je rat za mesto direktora jer bi sada neko drugi da zasedne ko ce biti isti ili gori a bilo je gorih i gore i te kako

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: