Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 4. 4. 2024.

| Društvo

Oglasila se i firma koju svi krive za pad video-bima - kažu da je kriv vetar

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Mozzart fondacija
"Niko nije kriv što je vetar kriv"; foto: FSS

Dok iz Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” za pad video-bima krive Mozzart fondaciju koja je angažovala Masters 33, iz fondacije odgovornost pripisuju samo pomenutoj firmi, a iz te beogradske kompanije kažu - kriv je vetar.

Iako je video-bim bio u njihovoj nadležnosti, iz firme Masters 33 rekli su Južnim vestima da oni nisu bili zaduženi za fizičko obezbeđenje događaja, niti obezbeđenje mesta gde se video-bim nalazio, pa nisu mogli da spreče učenike i nastavnike da borave u toj zoni, ali da su zahvalni što su nakon nezgode povređeni zadobili samo lakše povrede.

Kao kompanija koja je angažovana za produkciju (najam video bim-a), moramo istaći da smo u potpunosti posvećeni bezbednosti i kvalitetu naših usluga. Međutim, ni u jednom trenutku nismo mogli da predvidimo neočekivane vremenske prilike koje su dovele do ovog incidenta. Vetar je iznenada dunuo i uzrokovao pad video bima, što je bila situacija koja se nije mogla predvideti ili sprečiti - rekli su iz Masters 33.

Takođe ističu da je nakon nezgode njihova prva briga bila za zdravlje dece i nastavnika, kao i to da su pružili neophodnu pomoć i podršku svima koji su bili prisutni u dvorištu škole i navode da sarađuju sa nadležnim institucijama.

Podsetimo, nakon što je video-bim pao i povredio troje đaka i dvoje zaposlenih, oglasio se Tim za krizne situacije škole i ukazali su da je odgovornost na fondaciji Mozzart koja je angažovala firmu Masters 33, koja je bila zadužena za postavljanje i obezbeđivanje video-bima.

Oglasila se potom i fondacija iz koje su izrazili žaljenje zbog nezgode koja se dogodila i rekli da je odluka da se svečano otvaranje ipak nastavi doneta u dogovoru sa direktorom škole i roditeljima dece iz FK Radnički Niš koja su igrala humanitarni meč, a kome je prisustvovala i delegacija Grada Niša predvođena Draganom Sotirovski, od koje opozicija očekuje "barem izvinjenje".

Takođe, sportski teren brendiran logoom fondacije Mozzart za pojedine roditelje đaka je neprihvatljiv, iako je u pitanju donacija. Iz Tužilaštva kažu da prikupljaju dokaze o slučaju i odgovornosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Veki

    20:43 // 4. 4. 2024.

    Što vam izgovor šta bi bilo da ja kažem nije uradjen geomehanički elabarat za reflektor na stadionu Čair oborio ga vetar!!!

  • Naissus

    19:15 // 4. 4. 2024.

    E Đilase, bre Đilase .... sada si naš'o da šalješ vetrove sa Ontarija ....

  • Rade

    19:12 // 4. 4. 2024.

    Blago vetru, on stalno duva.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: