Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 14. 12. 2021.

| Društvo

Oglasili se iz niškog Doma zdravlja i proglasili kraj krize zbog reagenasa

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
dom zdravlja niš
Tvrde da je RFZO pre skoro nedelju dana odobrio sredstva; foto: Ljubica Stojanović

U laboratorijama Doma zdravlja u Nišu ima dovoljno reagenasa, a u kovid ambulantama testiranje sve vreme obavljaju neometano, kažu iz te ustanove nakon što se dve nedelje nisu oglašavali. Sada navode da im je Republički fond za zdravstveno osiguranje još 8. decembra odobrio dodatna sredstva za nabavku reagenasa.

Direktor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan najpre je upozorio da preti katastrofa zbog nestašice reagenasa u kovid ambulantama i da su pred zatvaranjem, ali je nakon toga prestao da se oglašava.

Ni pomoćnica i portparol nisu se odazivali na pozive, ali su zaposleni Južnim vestima govorili da troše poslednje rezerve i da nije bilo nikakve vanredne isporuke.

Iz Doma zdravlja sada tvrde da ima dovoljno reagenasa u svim laboratorijama, da u kovid ambulantama neometano testiraju građane i da ni u jednom trenutku nije bilo drugačije.

U laboratoriji u centralnom objektu Doma zdravlja Niš kao i laboratorijama isturenih objekata Doma zdravlja Niš u ovom trenutku ima dovoljno reagenasa koji su neophodni za sprovođenje dodatnih dijagnostičkih procedura - navode iz Doma zdravlja.

Kažu i da je RFZO 8. decembra odobrio dodatna sredstva za nabavku reagenasa Aneksom Ugovora o ugovaranju i finansiranju zdravstvene zaštite i da će na osnovu toga biti sprovedena javna nabavka.

Podsetimo, direktor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan je nakon upozorenja da preti katastrofa zbog nestašice reagenasa prestao da se oglašava.

Ova zdravstvena ustanova raspisala je 9. decembra javnu nabavku za kupovinu reagenasa vrednu oko 5,2 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: