Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 21. 4. 2020.

| Društvo

Oglasio se niški Štab o koroni u socijalnim ustanovama - da prenese pohvale iz Kine

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
eksperti iz Kine
Kažu da su mere uspešne i da treba i dalje insistirati na njima; foto: Grad Niš

Niš je nakon "ulaska" korone u ustanove socijalne zaštite opet jedan od žarišta virusa, ali se Gradski štab za vanredne situacije o tome nije oglašavao do danas. U saopštenju koje je objavljeno na gradskom sajtu prenose pohvale kineskih stručnja - da su mere koje su preduzete da se virus dalje ne širi uspešne i da tako treba nastaviti.

Medicinski stručnjaci iz Kine su pre manje od mesec dana obišli Klinički centar u Nišu, a danas su ih članovi Gradskog štaba za vanredne situacije upoznali sa trenutnom epidemiološkom situacijom, ali i sa efektima mera koje primenjuju u borbi protiv širenja virusa korona.

Zbog "ulaska" virusa u ustanove socijalne zaštite, što je Niš ponovo svrstalo u jedan od gradova žarišta korone, to je bila i posebna tema razgovora.

Posebna pažnja u razgovorima bila je usmerena na proceduru i mere koje su preduzete u cilju suzbijanja i smanjenja posledica ulaska virusa u posebno osetljive institucije, poput domova za stare, socijalne institucije i specijalne bolnice, kao i na zaštitu zdravstvenih radnika - navode na gradskom sajtu.

Nadležni su od početka epidemije govorili da korona ne sme da "uđe" u domove za stare, ali se to ipak dogodilo, a potom su nakon prvih zaraženih u Gerontološkom centru u Nišu i hapšenja direktora rekli da su sve mere zaštite preduzete.

Ipak, virus je nastavio da se širi i od 22 ustanove socijalne zaštite u kojima je potvrđeno prisustvo kovida, 7 njih je na jugu Srbije, ali se ukupan broj obolelih u njima još ne zna.

Međutim, iz Gradskog štaba se o toj temi nisu oglašavali do danas, a ni u novom saopštenju, osim pohvala eksperata iz Kine, ne prenose mnogo detalja.

Ocenjeno je da su preduzete mere i procedure uspešne i da daju pozitivne efekte, ali da se na njima mora insistirati i dalje, kako bi se smanjenje broja obolelih nastavilo, ali i sprečilo novo širenje epidemije i stvaranje novih žarišta - piše na gradskom sajtu.

Novinari su još jutros pitanja o boravku kineskih stručnjaka, ali i eksperata iz Rusije, poslali pomoćnici gradonačelnika Marini Kostić koja je i zadužena za komunikaciju sa medijima, ali odgovori nisu stigli.

Na gradskom sajtu kažu da su stručnjaci obišli i sve medicinske ustanove i privremene bolnice u Nišu u kojima se leče i zbrinjavaju zaraženi virusom, ali nisu naveli šta su Kinezi o njima rekli i da li su zadovoljni situacijom na terenu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera Mika

    23:53 // 23. 4. 2020.

    Imao sam jednog kolegu (vojni penzioner), koji nije mario za posao, već samo za provod i skitan je i imao je zelju da je mlađi 20 god. a tako sei ponašao. Izgleda da oni (vojni nesposobnjakovici) svi imaju isti problem.....sve bi ja to oterao na Košare, oni se isčupali a gurali decu u prve redove da ginu...

  • Narodni muzej

    09:10 // 22. 4. 2020.

    Ovaj lepo odeveni glumac je proslost.Vise mu lici kafanski karirani stoljnjak pun ica i pica.Osramotio je sve gradjane Nisa.Kako je zaposlio Slavisu?

    • Dzamuatka

      21:30 // 22. 4. 2020.

      Niti je lepo obucen,jer takvo oblacenje ne dolikuje prvom coveku Nisa dok prima goste, niti je glumac, vec smirant !

  • Mika

    00:39 // 22. 4. 2020.

    Nakon ovog fijaska, za ovog vojnog invalida i njegove manekene bilo bi najbolje da se sami povuku- da se zaista vise ne blamiraju. Ovo je ocajno ko nam vodi grad. Sramota nad sramotama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: