Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:44, 27. 4. 2021.

| Društvo

Ogledno polje krompira i kukuruza na ekonomiji prokupačke Poljoprivredne škole

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
polje krompira
Ekonomija Poljoprivredne škole na kojoj će biti zasejan krompir i kukuruz; Foto: Lj. M.

Oko 20 različitih sorti krompira biće posađeno na školskoj ekonomiji Poljoprivredne škole "Radoš Jovanović Selja" u Prokuplju, u okviru oglednog polja koje zajedno realizuju Škola i prokupačka Poljoprivredno-stručna služba. Osim različitih vrsta semenskog krompira, deo oglednog polja biće i pod zasadom kukuruza.

U školi tvrde da će sadnja krompira na površini od preko 20 ari i kukuruza na oko 2 hektara početi čim vremenske prilike dozvole, te da je ovo nastavak uspešne saradnje škole i PSS u Prokuplju od koje najveću korist imaju učenici koji će imati priliku da obavljaju praktičnu nastavu i upoznaju se sa svim fazama rasta i proizvodnje krompira i kukuruza.

Kako pripremiti zemljište za setvu i sadnju, koju poljoprivrednu kulturu posaditi i posejati, koji hibrid i seme odabrati, kada i kako pristupiti zaštiti, koja sredstva za zaštitu primeniti, samo su deo onoga što naši učenici saznaju tokom rada na oglednim poljima - kažu u Poljoprivrednoj školi.

Dodaju da učenici tokom školovanja u redovnom programu imaju i praktičnu nastavu, koja će i ove, kao i prošle godine zbog pandemije korona virusa biti nešto izmenjena, ali će se ipak održati.

U školi kažu da će biti zasejane sorte koje su već zastupljene na njivama u Topličkom okrugu, ali i nove koje treba uvesti u proizvodnju, a koje će dati još bolje i veće prinose kukuruza po hektaru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: