Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 10. 9. 2020.

| Društvo

Ograničenje rada za ugostitelje tokom pandemije i propisane kazne u Odluci o komunalnom redu Niša

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Kafic korona; foto: Vanja Keser
Nakon mesec dana kažnjavanja bez osnova Skupština usvojila odluku; foto: Vanja Keser

Mesec dana od kada su inspektori pisali kazne ugostiteljima, a Prekršajni sud nije imao osnova da kažnjava jer Skupština takvu odluku nije usvojila, niški parlament je usvojio dopunu Odluke o komunalnom redu. U Odluku je dodata je tačka o ograničenom vremenu rada zatvorenih delova ugostiteljskih objekta za vreme epidemije, a Skupština je usvojila i odluku o kaznama za one koji prekrše.

Zatvorenim delovima ugostiteljskih objekata rad je zabranjen 21 do 6 sati, dok za bašte i dalje važi da ne mogu da rade od 1 do 6 sati.

Novčanom kaznom u iznosu od 150.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice, novčanom kaznom od 75.000 kazniće se preduzetnik i novčanom kaznom od 25.000 dinara kazniće se odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice, ako postupa suprotno odredbama člana 77a - stoji u skupštinskoj odluci.

Napominju i da će odluka stupiti na snagu datuma kada bude objavljena na Službenom listu.

Podsetimo, kažnjavanje je trebalo da počne 10. avgusta, ali je 31 ugostitelj iz Niša dobio prijavu inspektora, koje je Prekršajni sud odbacio jer, kako su rekli, za kršenje mera koje se odnose na koronu nema osnova za kažnjavanje, jer Skupština takvu odluku nije usvojila.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Treba da nas nema

    10:06 // 11. 9. 2020.

    Izbace kutije u baštu pa pojačaju do kraja, muzika trešti, pevaljka vrišti i tako do 01 ujutru maltretiraj celo naselje sa mega hitovima Stoje, Jelene Keruše i dr. A ti sutra što radiš sa milionima i što si ne naspavan ko te j... bitno da nam se uglavnom akademski gradjani zabavljaju i to pojačano na 10-ku.

    • Djunta

      07:24 // 12. 9. 2020.

      Ne lupetaj, moje dete danonocno uci, jer studira drzavni fakultet ! Te koje pominjes, to su kalemarski akademski gradjani !

  • Hihijena na 1 mestu

    16:41 // 10. 9. 2020.

    U zatvorenom prostoru na svaki sto po dvoje gostiju. Bez klime.Ograniciti iz vuse razloga rad do 22h. Vikendom 24h. Pranje casa u masini.

  • Bole

    16:09 // 10. 9. 2020.

    Mislio sam da se virus prenosi kapljičnim putem, kad ono prenosi se dužinom trajanja radnog vremena.Ma, ukinite radno vreme i neće biti virusa.Gluperde.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: