Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:41, 16. 1. 2017.

| Društvo

Ogromni decembarski računi za grejanje zabrinuli Nišlije

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Zbog ledenih dana, veliki računi za decembar; foto: JV
Zbog ledenih dana, veliki računi za decembar; foto: JV

Računi za grejanje za decembar “sledili” su Nišlije koji kažu da su cifre sada duplo veće u odnosu na novembarski račun. Iako je u drugoj polovini poslednjeg meseca bilo jako hladno, građani smatraju da su računi mnogo veći od očekivanog, dok u Toplani tvrde da su realni. 

Građanin koji se javio Južnim vestima kaže da mu je za stan koji ima oko 60 kvadrata stigao račun od 13.000 dinara, dok je drugom korisniku daljinskog grejanja za nešto više od 50 kvadrata stiglo da plati oko 9.000. 

Očekujem od sutra da sve Nišlije koje se greju na daljinsko grejanje krenu u Blagoja Parovića, stigao račun za grejanje za decembar (bez komunalija), za 51,5 kvadrata oko 9.000 dinara, što je uvećanje u odnosu na novembarski račun za oko 3.500 dinara, koliko li planiraju da nas oderu za januar - rekao je jedan čitalac.

Direktor niške Toplane Zoran Stojanović kaže da je ovakva situacija "normalna" jer je “ovaj decembar hladniji od onog prošle godine”. On dodaje da je bilo 16 ledenih dana kada je temperatura po 24 sata bila ispod nule i da su računi zbog toga visoki.

Mi te račune ne možemo da doterujemo i štelujemo, oni su toliki kolika je potrošnja energenata. Decembarski račun je faktički stvarna potrošnja umanjena za akontaciju koja je bila fakturisana u septembru mesecu. Računi su uvećani jer je bilo mnogo hladnih dana, povećana je potrošnja energenata - objašnjava Stojanović.

I oni koji imaju kalorimetre dobili su uvećane račune, a to je, kaže, zato što “računi ne zavise od Toplane već od onoga što se očita”.

Cena je utvrđena za toplotnu energiju i to je to. Svakom je jasno kad pogleda na računu sa zadnje strane je objašnjeno i koliko je kilovat časova potrošeno, odnosno isporučeno u decembru, koliki procenat ide u naplatu ovog meseca, koliko je umanjenje za akontaciju koja je bila u septembru, sve je jasno napisano - navodi Stojanović.

Stojanović dodaje da je između 60 i 80 % energenata više potrošeno sada nego u istom periodu prošle godine.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Očerupan

    21:56 // 24. 2. 2017.

    Hoće li nam sad umanjiti račune za februar pošto ne troše ni 20% od proseka? !!!

  • Milijana Milošević

    23:55 // 19. 1. 2017.

    Poštovani sugrađani opet nismo jedinstveni u komentarima .
    Suština je da nas kao potrošače i građane niko ne štiti. To je zbog toga što nismo upoznati sa svojim zakonskim pravima pa to javna preduzeća zloupotrebljavaju.U obavezi su bili da nam prethodno dostave Ugovore do 31.12.2016. što nisu učinili.Ugrožena su naša gradjanska i potrošačka prava .
    Protesti su jedino rešenje.

  • Glasac

    16:48 // 17. 1. 2017.

    Sledeci put kad budu izbori, nemojte slucajno da izadjete da glasate, ionako je sve jedno jer je uvek isto. E pa nije isto! Da znaju da ce ako poskupe grejanje da budu smenjeni oni ne bi poskupeli grejanje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: