Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 22. 7. 2021.

| Društvo

Oko 20 vlasotinačkih sela bilo u mraku posle nevremena, iz EPS-a tvrde da su kvarovi sanirani

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
struja
Oko 20 vlasotinačkih sela bilo 5 dana bez stuje; Ilustracija; foto: A. K.

Jako nevreme prethodnog vikenda napravilo je probleme velikom broju vlasotinačkih sela koji su ostali na nekoliko dana bez struje. Kako navode iz EPS-a, kvarovi su popravljeni i sada sva domaćinstva imaju struju.

U mraku su nekokio dana bili žitelji oko 20 sela koja pripadaju opštini Vlasotince, a nalaze se na putu ka Babušnici i Crnoj Travi, jer je nevreme napravilo veliku štetu na elektromreži. Meštani, uglavnom brdsko-planinskih sela, bili su problemu jer nisu mogli da koriste telefon, frižider i zamrzivač.

Ipak, posle 5 dana, kvarovi su otklonjeni, a struju sada ima imaju sva domaćinstva, što je Južnim vesima potvrđeno iz EPS-a.

Povremeni prekidi u snabdevanju električnom energijom prethodnog vikenda u pojedinim selima u okolini Vlasotinca bili su posledica olujnog nevremena. Ekipe EPS-a su u najkraćem mogućem roku sanirale te kvarove i sada svi potrošači na tom području imaju struju - navode iz EPS-a.

Da je situacija sa strujom stabilizivona, potvrđeno je i iz vlasotinačke opštine, odakle kažu da se juče broj poziva građana koji su bez struje sveo na nekoliko, ali i da će nastaviti da prate situaciju.

Upoznati smo da je bilo problema, ljudi iz tih sela su zvali. Juče je bilo samo nekoliko poziva, što znači da je sada situacija bolja. Nastavićemo da pratimo situaciju, jer smo odmah pišemo dopise EPS-u kako bi kvarovi bili sanirani - kažu iz opštine.

Pored problema sa strujom, Vlasotinčani često imaju i problema sa vodom. Upravo je kvar na dalekovodu Vlasotince ostavio bez vode, a tek juče je potvrđeno da se voda može koristiti za piće i pripremu hrane.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Petrović

    14:24 // 22. 7. 2021.

    EPS nema nikakve veze sa kvarovima na distributivnoj mreži. Svu odgovornost za napajanje potošača na mreži snosi Elektrodistibucija Srbije doo. To je firma koja je odlukom vlade izdvojen iz EPS-a.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: