Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 19. 3. 2015.

| Društvo

Oko 200 zdravstvenih radnika bi odustalo od posla

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
dom zdravlja

Anketa Ministarstva zdravlja, u kojoj je trebalo da se zdravstveni radnici izjasne da li bi prekinuli radni odnos uz socijalni program, pokazala je da 104 radnika niškog Doma zdravlja, kao i stotinak radnika Kliničkog centra Niš, to želi.

Prema rečima direktora Doma zdravlja Milorada Jerkana, od ukupno 1.200 zaposlenih za otkaz uz socijalni program zainteresovano je 15 lekara, 54 medicinske sestre i tehničari i 40 nemedicinskih radnika.

Nama ne odgovara da ostanemo i bez jednog lekara, a kamoli njih 15. Ionako imamo manjak lekara - kaže Jerkan.

U niškom Kliničkom centru, kako kaže direktor ove ustanove Zoran Radovanović, stotinak radnika je zainteresovano za socijalni program od ukupno 3.000.

U samom dopisu koji smo dobili od Ministarstva zdravlja nisu precizirani uslovi socijalnog programa, tako je pitanje koliko je ovaj broj radnika koji bi otišl ranije u penziju tačan. Ovo je samo probno ispitivanje - kaže Radovanović.

Inače, do juče su sve zdravstvene ustanove bile u obavezi da pošalju rezultate ankete Ministarstvu zdravlja. Kako je ranije obrazloženo u ovom ministarstvu, anketa je rađena kako bi se pripremio plan racionalizacije i utvrdio što kvalitetniji socijalni program.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lepa

    18:22 // 21. 3. 2015.

    Samo preko granice

  • ***

    07:08 // 20. 3. 2015.

    Koliko je njih na neplacenom odsustvu od po par godina? Rade u inostranstvu,a sada ce se javiti za otpremnine.Za sve vreme odsustvovanja niko ih nije menjao.

    • CVETKO prvi

      14:36 // 20. 3. 2015.

      @***Nema ih mnogo...oko 100-tinak a i nisu u inostranstvu nego u "bratskim" nam zemljama, koje će podići "Beograd na vodi"!A nema ni ko da ih zameni,jer su svi mladi,otišli u EU i Amerikama .

  • Kalča

    22:22 // 19. 3. 2015.

    Otpremnina pa privatna praksa, a neki će i preko granice. Nisu krivi lekari već već vlast propalih đaka, plagijatora, bez dana radnog iskustva koja sistematski uništava školovane i sposobne ljude.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: