Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 16. 11. 2016.

| Društvo

Oko 350 prijava za nekoliko sati sajma zapošljavanja

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
velika posećenost sajma zapošljavanja
"U Nišu je tridesetak hiljada nezaposlenih"; foto: JV

Elektrotehničari, mehaničari, radnici za fabričku proizvodnju, inženjeri, ali i programeri i dizajneri najtraženija su zanimanja na ovogodišnjem Specijalizovanom sajmu zapošljavanja i profesionalne orjentacije u Nišu, gradu u kome živi skoro 30.000 nezaposlenih.

Na Sajmu, organizovanom u sklopu drugog Foruma naprednih tehnologija, u Oficirskom domu, poslove je nudilo tridesetak domaćih i stranih firmi, među kojima i “Džonson elektrik”, “Leoni”, “Aster tekstil” kao i “Elektromehanika” iz Niša. Ipak, s obzirom na to da je bio specijalizovan sajam, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, poslodavci su dobili oko 350 biografija. 

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je značaj ovog Sajma zbog toga što nezaposleni mogu da potraže posao direktno od poslodavaca.

Sajam zapošljavanja pruža mogućnost da tražioci posla imaju direktan kontakt sa kompanijama koje iz oblasti naprednih tehnologija pružaju priliku da se naši sugrađani zaposle - kaže gradonačelnik Niša.


Licem u lice sa poslodavcima

Poslodavci kažu kako je za njih veoma značajna ovakva praksa, jer na njima imaju priliku da se “licem u lice” vide sa potencijalnim kandidatima za posao. To, kako kažu u “Džnoson elektriku”, može da ostavi bolji utisak od samog slanja CV-ja.

Ovo je odličan način da svi zainteresovani kandidati postave pitanja poslodavcu, da mi na to odgovorimo, a možda i mi pitamo nešto što nas interesuje - kažu u “Džonson elektriku”.

Podsetimo, drugi Forum naprednih tehnologija otvoren je juče. Na njemu se predstavljalo preko 35 kompanija, škola i fakulteta. Forum naprednih tehnologija organizuje Grad Niš u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom, Elektronskim fakultetom, niškom Filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje i Klasterom naprednih tehnologija “NiKAT”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    08:17 // 18. 11. 2016.

    CV je cista glupost. To niko ne cita. Sajam zaposljavanja takodje. Ja nisam cuo da se iko zaposlio ko je podneo zahtev za posao na Sajmu. Ja uzalud trazim bilo kakav posao. Posto ga nema, spremam se za inostranstvo, pa sta bude. Sigurno ce mi biti bolje nego ovde.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: