Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 7. 4. 2022.

| Društvo

“Oko sokolovo” još nije na ulicama Niša, kažu iz "Parking servisa" i najavljuju da stiže do leta

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Ulica gužva
"Oko sokolovo" u Nišu verovatno do leta; foto: Vanja Keser

Dok Nišlije na društvenim mrežama objavljuju fotografiju vozila koje snima parkiranje i pitaju da li je u grad stiglo Oko sokolovo, direktor JKP Parking servis Dejan Dimitrijević kaže da su to dezinformacije i da će sistem u Niš stići do leta.

Vozače u Nišu nije obradovalo to što će uskoro dobiti taj sistem, vredan oko 50 miliona dinara, koji bi trebalo da putem mobilnog video-nadzora kontroliše da li su propisno parkirali automobile.

Samo neka naprave dovoljno parking mesta, pa onda neka snimaju. Ovako će svakako dosta ljudi biti kažnjeno jer neki nemaju gde da zastanu da obave posao ni na minut. Nama fale, pre svega, parking mesta - jedan je od komentara.

Dimitrijević, međutim, tvrdi da su dezinformacije da je Oko sokolovo već u Nišu i ističe da će sigurno stići, ali narednih meseci.

Obavestiću vas o tome. Izvesno je da stiže, imamo ugovor. Implementaciju softvera na koji se oslanja Oko sokolovo smo već sproveli. Saglasnost nadležnog ministarstva za ugovor sa Upravom i Komunalnom milicijom smo dobili, tako da završavamo formalno-pravne aktivnosti po tom pitanju i do leta očekujemo da krenemo sa radom - navodi direktor Parking servisa.

Podsetimo, tender je raspisan pre skoro godinu dana, a posao su dobili beogradski Parking servis i firma Prokomsoft iz Novog Sada, dok je firma Easy park, koja je ponudila skoro pet puta nižu cenu, odbijena.

Iz te kompanije osporavali su konkursnu dokumentaciju i ukazivali da je niško preduzeće i pre pokretanja tendera namenilo ugovor Parking servisu iz Beograda, a na zloupotrebe su upozoravali i predstavnici niške opozicije.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila je još u oktobru 2020. godine da će Oko sokolovo u Nišu biti uvedeno 2021. i rekla da bi se time uveo komunalni red i dopunila gradska kasa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bunt

    00:19 // 8. 5. 2022.

    Prvo sredite ulice i parking pa tek onda uvodite sta hocete

  • Jasar

    17:52 // 10. 4. 2022.

    Ispada da ne smem svoju porodicu da ostavim ispred doma zdravlja jer ce me uslika oko sokolovo jer na minut sam stao da ih ostavim au brate ima li nesto da ide u korist ovim napacenim ljudima. ..

  • Ljilja

    14:00 // 8. 4. 2022.

    Red je da i Nislije osete blagodeti zlatnog doba bas kao i mi u Beogradu. Da se posle ne bune kako mi u Beogradu zivimo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: