Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 1. 7. 2022.

“Oko sokolovo” od danas na ulicama Niša - do avgusta samo opomene, a onda i kazne

ooko sokolovo 7 "Oko sokolovo" počinje sa radom; foto: T. R.

Na ulicama Niša dva vozila sistema "Oko sokolovo" od danas će putem video-nadzora proveravati da li su vozači propisno parkirali automobile. Najpre će samo opominjati, a od avgusta će i kažnjavati. Za vozače koji nisu platili parking mesto na koje su ostavili automobil biće zadužen JKP "Parking servis", a za one koji su se parkirali na nedozvoljenim mestima Komunalna milicija.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dragan

    11:48 // 1. 7. 2022.

    Trazili ste, gledajte. Mir, stabilnost Vucic.

    • Soklen

      18:35 // 1. 7. 2022.

      Druze, shvati da narod ne bira vlast bez obzira na izbore. Tvrdim da 75% nije glasalo za AV. Njega postavljaju strane tajne sluzbe, da radi za njihove interese, unisti zemlju, osiromasi je, zaglupi narod, postavi gej populaciju u pola vlade, unisti skolstvo, zdravstvo, domace banke i privredu, poljoprivredu, stocarstvo. Kad im vise ne treba nece imati ni 5% glasova i nestace sa scene.

  • Milan

    11:51 // 1. 7. 2022.

    Mene je sramota da napisem ono sto mi je na pameti...a ne biste ni objavili

  • Ilija

    11:52 // 1. 7. 2022.

    Šta smo tražili to smo dobili. Živeo Vučić...

  • Urokljivo oko

    11:55 // 1. 7. 2022.

    A sta ako neko ceka da se vozilo isparkira sa obelezenog mesta i bas tad prodje to njihovo urokljivo oko? Zar te situacije ne bi trebalo da resava policijski sluzbenik umesto terorista za volanom vozila okicenog kamerama?

    • H

      12:17 // 1. 7. 2022.

      Daš lepo žmigavac da svi znaju što si stao

  • nisliski mohikanac

    12:07 // 1. 7. 2022.

    Nadam se da ce ta vozila prolaziti kroz sve ulice a ne samo u centru Grada.
    Kad ce poceti snimanje brzine vozila to je glavni uzrocnik nesreca?

  • Acke

    12:17 // 1. 7. 2022.

    Hvala dragom bogu i gradonacelnici da je ovaj sistem stigao a vi koji bahati mislite drugacije dodjite da vidite trotoare kroz Dubrovacku i Kostica moravca sad pa dodjite od prvog avgusta da vidite red kako se uvodi. Deca iz ovog kraja su uz pomoc srece i boga stizala bezbedno do skole Stefan Nemanja.Izvolte stanite sad na knjazevacku samo da kupite cigare ili samo do bankomata.Ziveo Acko Vucic

  • Ja

    12:18 // 1. 7. 2022.

    HVALA BOGU
    Dosta je bilo usporavanja saobraćaja i oduzumanja cele desne trake zbog "sva 4"

  • Dule

    12:20 // 1. 7. 2022.

    Aj da vidim ko će da stane kod Lafa, Malog Vikenda, bolnice da uzme pljeskavicu, ispred SDK i na mali milion drugih mesta gde samo prave guzvu i usporavaju saobracaj.

    • Luta

      11:11 // 2. 7. 2022.

      A da li misliš da će Oko biti uključeno kad prolazi pored objekata Lafa, Novih trafika,...i sličnih institucija koje već plaćaju inspektore?

  • Ivan

    12:30 // 1. 7. 2022.

    U Loznici Oko na Fiat Puntu a u Nisu na najnovijem Rendz Roveru. Sto kaze Satanovska cim ima ovoliko vozila u gradu znaci da je standard visok.

    • Aca

      15:07 // 1. 7. 2022.

      Niš kako izgleda zaslužuje Trabant soko!

  • Dragan

    12:37 // 1. 7. 2022.

    "To što vozači često nemaju gde da se parkiraju pripisuje porastu standarda u Nišu."...ovom logikom se rukovode,kad je navodno standard u Nisu porastao,treba odrati vlasnike automobila,a ne napraviti nova parking mesta...bas im je logika...i to on line...verovatno svi umeju da koriste kompjuter...kad ce vec jednom ti leteci automobili...

  • Aleksandra

    12:42 // 1. 7. 2022.

    A da li može neko tzv. oko sokolovo, da proprati bahate vozače i sl.? Ili će samo da juri vozače koji jedva nalaze mesto za parkiranje, jer u ovom gradu nadležno JP nije u stanju da obezbedi mesta za parkiranje i garaže, ulaganja su im nula, ali su uredno gubitaši. Kruže gradom kao lešinari, skupljaju skromna vozila, ali zato džipovi i luksuzni automobili mogu i na sred ulice da se parkiraju!

    • Istina

      13:17 // 1. 7. 2022.

      A ti bi da parkiraš vozilo u centru grada a da ne platiš i tako do penzije? Prošlo to vreme, postoji zakon koji se ponekad i sprovodi!

  • Markoni

    12:59 // 1. 7. 2022.

    Hvala gradonacelnici i svim funkcionerima grada Nisa sto misle na svoj narod od srca.. mnogo vas volimo sve takve skolovane, obrazovane i postene..
    Opet cemo za vas glasati i boriti se da ostanete sto duze da nama bude sto bolje jer kako rekoste problem je jer smo mnogo bogati i imamo automobile a nije problem sto 30 godina nemamo nove parkinge, a postojeci se smanjuju nrp bugarski i sl

    • Jednooki džek

      13:38 // 1. 7. 2022.

      Kako nema novi parkinzi, pa zar ovoliki trotoari obeležiše, da nijma ne može ni jedan pešak da prođe, a kamo li da se dva mimoiđu.Može ali na kant!

  • Sava

    13:23 // 1. 7. 2022.

    Sramota je što ste ova dva automobila nazvali "OKO SOKOLOVO"! Zna se ko je bio Solunac Dragutin Matić iz Kaletnca i zna se zašto su ga tako nazvali.Soko je ptica koja vidi miša sa visine od 1000m.Ovo vaše "OKO ", nema veze sa životom.Niti će da lovi nepropisno parkirana auta bahatih i zaštićenih vozača niti da im šalje kazne jer su "VAŠI".Plaćaće kazne oni koji jedva skupe pare da obave neod posao

    • Tajanstveni Alan

      20:24 // 1. 7. 2022.

      Spisak podobnih, nedodirljivih, uvek ce imati u dzepu ! Ako im nije jasno, morace da pozovu, gde ce im reci- zaobidji ! Nezgodni su oni, sto ostavljaju pred semaforima, oni prvo udaraju krosee, pa pitaju ko si . Do sada ih je posada pauka, pozdravljala, iako su nepropisno parkirani,dok piju kafu, sa : " Zdravo ,brate, kako je ?"

    • Milan

      23:35 // 1. 7. 2022.

      Велико непоштовање наших предака који су животе дали за бољу будућност својих потомака.
      Слава свим јунацима.

    • Luta

      11:14 // 2. 7. 2022.

      Sigurno su u sistem već ubačeni brojevi tablica koji će se preskakati u obilasku, inače oko sokolovo će biti izbijeno

  • Sotir

    13:32 // 1. 7. 2022.

    Sotirovska
    -povecala nam porez na imovinu
    -zabranila popuste Taxi sluzbama
    -dobija ostavke svojih saradnika i direktora preduzeca.
    -Ne krpe se rupe po gradu
    - nema novih ulica.
    -seče drveće
    -loše kadrovske odluke
    -najavila Oko sokolovo da nas kaznjava
    -bavi se ličnom promocijom
    -mnogo priča i obećava,malo radi.
    -zaposlila svu svoju užu i širu porodicu
    -unistila sport
    -naplata parki

  • dzoni

    13:32 // 1. 7. 2022.

    Svi se bunite nešta a prepune ulice automobila. Slupo vam gorivo nema parking, bla bla. Evo 5 god kako nemam auto, ne dam im ni dinar za registraciju, takse, kazne, sokolovi... da 2 nedelje budete istrajni da ne vozite kola nego pešaka,bus ko šta ima, molili bi posle, mnoge stvari bi se rešile povoljno za nas, a ne vi hoćete da uđete u foruk kolima da može

  • Sokolica

    13:33 // 1. 7. 2022.

    Sve pogresno i naopako. Centralna zona sve sira, neka pesace ljudi, a sta cemo sa onima koji su stari i invalidi? Oko sokolovo ima samo jedan zadatak, da puni gradski budzet jer mesta za parkiranje nema dovoljno. Gradonacelnicu treba smeniti jer njene ideje nisu prihvatljive i samo kvare (ne) red koji je i do sada bio, sada ce biti jos veci a ogorcenost gradjana je vec u crvenoj zoni odavno.

  • Sokolica

    13:39 // 1. 7. 2022.

    Gradonacelnici nije poznato da je dozvoljeno zastati u hitnom slucaju, npr ispred apoteke ako nesto hitno treba da kupite, a niste sposobni da nadjete u blizini parking mesto a imate unutra teskog bolesnika recimo? Kako je ona polozila voznju? Na vezu? Ovo je dodatno iscrpljivanje gradjana koji su na ivici. Zasto ne pogleda da cene u prodavnicama svakodnevno rastu,pa da posalje komunalnu policiju.

    • Soklen

      18:45 // 1. 7. 2022.

      Zbog takvih kao ti i treba da uvedu jos 10 oka sokolova. Stanes ispred apoteke i zablokiras ostalih 2000 ljudi koji treba da prođu tom trakom. Mani te price teski bolesnik u kolima i ne mozes da nađes mesto. Nemoj da stanes ispred apoteke, stani u ulicicu pored koja nije toliko prometna. Mi ostali vozimo majmune i macke po kola i odemo da se parkiramo na parking iza pozorista pa onda u apoteku.

    • Ja

      16:56 // 2. 7. 2022.

      Teškog bolesnika voziš u hitnu a ne u apoteku

  • Velislav Glavaš

    13:48 // 1. 7. 2022.

    Kakvo skrnavljenje nadimka Ratnika Dragutina Matića!
    Oko sokolovo u službi punjenja gradske kase.Vratiće se uložen novac novcem gradjana Niša i putnika namernika već do kraja godine. Zulum nad sopstvenim narodom! Sve je lakše nego obezbediti dovoljan broj parking mesta.

    • Var tehnolog

      20:30 // 1. 7. 2022.

      Kome to da pricas ! Pojedini i ne znaju gde je Zejtinlik, ali im je Cosmos u Solunu svetiliste ! Sto bi rekao St. Protic- do juce su se drzali za dugme, da ih ne bije maler,kad vide svestenika a danas mu ljube ruku !

  • Simosimic

    13:52 // 1. 7. 2022.

    A sta mislite da grad napravi pored svakog kioska ili burekdzinice po jednu garazu da debili ne bi morali da stoje na sva 4

    • Sozontije

      18:37 // 1. 7. 2022.

      Kod Somuna stanu na mesto za BUS.

  • Saša

    15:02 // 1. 7. 2022.

    Ako na ovakav način hoćete da punite budzet onda ste stvarno jadni, bolje se angažujte da se pruga što pre izmesti iz grada i biće više parking mesta i manje gužve ovako samo više provocirate gradjane!

  • Jovana Mladenovac

    15:31 // 1. 7. 2022.

    Sramota. A kada ce da se rese problemi u autobusima? Klima ne radi u svakom drugom autobusu.
    Narod se guši, a pritom uredno plaća mesečnu kartu.

  • Bill

    16:07 // 1. 7. 2022.

    Kupili 2 vozila da bi autobusi mogli da krenu zutom trakom? Pored svih milicajaca, komunalaca, raznih inspektora i sluzbi trbaju vam vozila da oslobodite zutu traku. Prave ste neznalice i kukavice.

    • Petar

      17:21 // 1. 7. 2022.

      Druze, koju zutu traku? Onih 500m ukupno u Nisu? Daj ne budi smesan, idi u Bg, vidi sta je bulevar i zuta traka. Ovo nase je malo i smesno....

  • Naissus

    17:26 // 1. 7. 2022.

    Jel' ce to "oko sokolovo" da nam iscrta taksi stajalista?? Ako nisi primetila, zeno, zahvaljujuci ovima tvojima iz Prvog Taksija, sada nas ima 2x vise nego prosle godine. Samo njih ima 300+ a gde smo svi mi ostali sa po 20 vozila ... crtate nam stajalista sa po 10 mesta a nas na ulici ima 600 u jednom danu (???). Proveri kompas, krajnje je vreme

    • Soklen

      18:30 // 1. 7. 2022.

      Sada otpustiti sve saobraćajne milicionere, tek sada nece nista da rade. Hahahaha. Podrzavam ako ce oko da snima ove sto staju ispred Vespe, Lagano i Aik banke i od Pevca do Ureda i kaznjava. Sve mislim ipak da ce oni da krenu kroz neke ulice u naseljima na periferiji i da kaznjavaju ljude koji su parkirali ispred svojih kuca. Konjske zaprege nemoj slucajno da snimate i kaznjavate oni smeju sve.

  • Cale

    18:48 // 1. 7. 2022.

    Gde, najbliže Bul. Cara Konstantina mogu zakupiti parking mesto? Da li OKO SOKOLOVO, komunalci i gradonačelnica imaju odgovor?

  • Pera

    19:42 // 1. 7. 2022.

    Ma kakvi automobili..
    A gde ću sad ja drva da cepam i da slažem..

  • Rade

    19:48 // 1. 7. 2022.

    A mogli ste 5 Fiat 500l da kupite umesto Rovera. Jačate izgleda mračnu zapadnu silu UK, ali više vašeg partnera u British Motors Srbija. Škoda?

    • Ivan Milovanovic

      23:02 // 1. 7. 2022.

      U Loznici isto sad kreće Oko sokolovo ali su stavili na Fiat Punta.

  • Mile

    19:52 // 1. 7. 2022.

    Imaju hiljadu načina da srede ovaj grad. Ali nema tu znanja, iskustva, snage... 2 vozila i to najskuplja, da reše haos?

  • Zoki

    19:55 // 1. 7. 2022.

    Mogli su na 10 Dačia za početak da mon tiraju Sokolovo oko Ali mora da se Ostoja Mijailović, vlasnik British Motorsa,SNS poslanik namiri,tj. Bg ekipa

  • Gaga

    23:13 // 1. 7. 2022.

    Traka preko puta"zutog solitera"je uvek zauzeta!Stajalista kod bolnice,isto...videcemo Dali ce kaznjavanje da bude selektivno,Ili jednoobrazno za sve?

  • Igor matejevac

    00:48 // 2. 7. 2022.

    Narode ćuti i dalje samo tako treba...

  • SRB

    12:32 // 2. 7. 2022.

    Da kradu i namiruju sebe, nemaju pojma da vode, održavaju, to stoji...
    Ali kad je već usvojeno lopovsko oko, zanima me da li će kažnjavati sve ili samo običan narod. A prema "ostalima kad ih snime" biti blagi?!
    Kao što je gradonačelnica za udes službenom Škodom platila 6.000 rsd i 2 boda, kao što bi naplatili i svakom običnom građaninu?!
    U Vojvode Tanjosića, od Lotosa do Uroša Predića, nema mes

  • Kr

    02:33 // 3. 7. 2022.

    Eto vam vucic

  • Biće bolje, gore ne može...

    07:55 // 3. 7. 2022.

    Dva vozila, plaćena 9,3 miliona dinara. Šta za tih, skoro 80.000e dobijaju građani? Bezbedniji saobraćaj; više parking mesta, zakrpljene ulice?

  • Roki

    10:36 // 3. 7. 2022.

    Pored KOMUNALNOG HAOSA u gradu ti dovodis oko sokolovo da kaznjava vozace.JEDINO STA ZNA OVA NISKA VLAST JE DA PREPISUJE OD BEOGRADA I DA GLOBI SVOJ NAROD..STAMOTA!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: