Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 1. 8. 2022.

| Društvo

“Oko sokolovo” u Nišu više ne opominje, već kažnjava

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
oko sokolovo
Kazna 5.000 dinara; foto: T. R.

Dva vozila sistema Oko sokolovo počela su sa radom u Nišu 1. jula, a od 1. avgusta vozačima za učinjene prekršaje neće stizati opomene, već će im na kućnu adresu stizati kazne u iznosu od 5.000 dinara. Za one koji plate u roku od osam dana, iznos kazne je 2.500 dinara.

Ako vlasnik vozila ne plati kaznu ili se ne izjasni o tome ko je upravljao njegovim vozilom i načinio prekršaj, predmet će se slati Prekršajnom sudu i biće preduzimane dalje mere, rekao je koordinator Komunalne milicije u Nišu Dejan Kovačević.

Ako se vozač izjasni da je neko drugi upravljao njegovim vozilom, dužan je da da podatke o tome ko je upravljao. Uz kazne, vozačima će na kućne adrese stizati i fotografije prekršaja.

Kovačević je ranije rekao da Oko sokolovo registruje oko 1.000 prekršaja dnevno u proseku.

Najčešći su parkiranje na trotoarima, ometanje saobraćaja zaustavljanjem u kolovoznoj traci, kao i parkiranje na zelenim površinama i kolskim prolazima.

Kako je ranije najavljeno, kontrolori više neće ostavljati kazne na šoferšajbnama, već će svako morati da proverava na internetu da li je kažnjen, a za osobe sa invaliditetom parking će biti besplatan samo tamo gde je za njih obeležen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Partijski no. 1

    22:21 // 2. 8. 2022.

    Treba kažnjavati nego šta. Koliko puta sam se kao vozač pitao kada će i kako da se reši problem bahatih koji staju gde im se ćefne i ometaju saobaćaj.

  • Niko

    16:54 // 2. 8. 2022.

    Koliko automobila ima u Nišu reklo bih se da su kazne mizerne...

  • Ozbiljno pitanje gradskim ocima

    12:38 // 2. 8. 2022.

    Da li će oko da kuca kazne nepropisno parkiranim autima na pešačkim i biciklističkim stazama takodje i na trotoaru koji nije asfaltiran.Autobusima na kraju Sombo. bulevara noću.Nikad nisam videla da kažnjavaju isto vozače kamiona i autobusa po gradu.Svi su oni zaštićeni trajno a običan,,smrtnik,,nastradaće.Eno primera na Matejevačkom putu i kod burenceta Pantelej a i šire po gradu svaka vam čast!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: