Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:33, 11. 10. 2016.

| Društvo

"Oktobarska nagrada" mladom leskovačkom naučniku

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
Vladimir-Prokopovic-Oktobarska-nagrada-Leskovca-foto-d.m..jpg
Prokopović odlučio da se vrati i započne posao u svom rodnom gradu; foto: D.M.

Doktor nauka Vladimir Prokopović koji se odrekao svetske karijere da bi pokrenuo svoj biznis u Leskovcu, jedan je od dobitnika “Oktobarske nagrade”, najprestižnijeg priznanja koje se dodeljuje povodom Dana grada.

On je dobio “Oktobarsku medalju” za izuzetna ostvarenja u oblasti biomedcine i za povratak u rodni grad.

Možda je to neki mladalački entuzijazam, možda buntovništvo, ali ja iskreno verujem da ovde ima potencijala i uslova za pokretanje biznisa. Naš Leskovac sam hvalio gde god sam bio u svetu, sa velikim entuzijazmom pričao o našem gradu, a sada je vreme da Leskovac ponovo učinimo velikim - istakao je mladi naučnik.

Prokopović koji je nedavno sa svega 27 godina doktorirao biomedicinski inženjering sa najboljim ocenama na Univerzitetu u nemačkom gradu Potsdamu, planira da zajedno sa iskusnijim timom u Leskovcu pokrene proizvodnju sredstava za industrijsko čišćenje.

Radićemo konsalting i proizvodnju specijalnih sredstava. U Srbiji ima nekoliko proizviđača, ali su mnogo ozbiljnji strani proizvođači. Njima želimo da budemo konkurentni, s obzirom na znanje koje ja imam s jedne, i radno iskustvo ostatka tima s druge strane - objašnjava Prokopović koji je u Berlinu 3,5 godine radio kao istraživač.

2 Oktobarske nagrade Leskovac foto d.m. Deo nagrađenih povodom Dana grada; foto: D.M.Inače, pored Prokopovića, “Oktobarske medalje” su dobili i kustosi Narodnog muzeja Mira Ninošević i Veroljub Trajković, Narodno pozorište, dramaturg Željko Hubač, najuspešnija rukometaška generacija u istoriji leskovačkog rukometa od 1970. do 1980. godine, kao i komanije “Jugprom“ i “Jura“ za doprinos u razvoju privrednog ambijenta.

Dobitnici “Oktobarskih pohvala” su posthumno Nebojša Krstić, direktor JP “Toplana” i Miodrag Veličković, novinar i karikaturista, zati, sportski novinar Dušan S. Stamenković, kao i novinar i publicista Danilo Kocić.

Novčane nagrade u iznosima od po 100.000 dinara uručene su Stefanu Kitanoviću, diplomiranom ekonomisti, Ivanu Cvetkoviću, studentu Ekonomskog fakulteta u Nišu, Mileni Stojanović, doktorantkinji Medicinskog fakulteta u Nišu i hraniteljkama Branislavi Kostić i Slađani Cvetković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    22:17 // 11. 10. 2016.

    Raduju me ovakve vesti i ovakvi mladi ljudi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: