Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 24. 12. 2012.

| Društvo

Olakšice za poreske dužnike

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vece
Sednica Gradskog veća, foto: infobiro.tv

Postojeći poreski dug se reprogramira i plaća se u ritmu koji je propisan ugovorom. Prema istom ugovoru redovna dugovanja moraju da se izmiruju na vreme.

Zakon koji je donet na nivou Republike propisuje olakšice za poreske dužnike, a primenu Zakona preciznije određuju jedinice lokalne samouprave.

Nišlije koje duguju za porez moći će da otplate zaostala dugovanja na rate uz otpis kamate, ali pod uslovom da mesečna dugovanja izmiruju redovno.

- Presek stanja će se praviti na dan 31. oktobar 2012. godine. Sačinjavaće se ugovori sa svim građanima i pravnim licima. Uslov za benifit je da svi garađani koji nisu izmirivali obaveze na vreme u toku 2013. i 2014. redovno izmiruju svoje dospele obaveze, a zaostali dug se reprogramira i plaćaće se u vremenu koje bude naznačeno ugovorom -  rekao je zamenik gradonačelnika NIša Ljubivoje Slavković.

Ovakva odluka bi trebalo da bude usvojena na nekoj od narednih sednica Skupštine Grada, koja će, kako je naglasio Slavković, biti održana po hitnom postupku.

- Napominjem da će građani morati da dolaze i u Republičku poresku upravu to je poslednji sprat u Gradskoj upravi, ali i u našu Poresku upravu koja je u Voždovoj iznad apoteke “Ćele Kula” - rekao je Slavković.

Slavković smatra da je ovo povoljna stvar i apeluje da svi građani ovo pravo i ovu mogućnost iskoriste. On upozorava sve koji potpišu ugovore da budu oprezni u izmirivanju tekućih obaveza koje će preuzeti potpisivanjem ugovora, jer je zakonodavac, kako kaže, vrlo rigorozan.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • komsinica

    11:50 // 25. 12. 2012.

    Htela sam danas da izmirim u celosti porez za 2012g, jer nisam placala kvartalno u toku godine, kako je trebalo. Smatrala sam da se na osnovu te nove odluke kamata u celosti otpisuje. Medjutim, sluzbenik mi je rekao da moram da platim kamatu u ukupnom iznosu. Gde su i u cemu te pogodnosti i olaksice?

  • Poreski Obaveznik

    00:06 // 25. 12. 2012.

    Ti ljudi ne znaju sta rade! Meni je pre nekoliko dana stigla opomena za neplacen porez za stan. Glavni dug 22.000, a kamata 27.000. Progutao sam knedlu i krenuo da platim, ali sam onda informisan od strane prijatelja o navodnom otpisu kamate. Otisao sam u Vozdovu 24 i tamo su mi rekli da ce kamata verovatno biti otpisana, ali ne znaju kako i na koji nacin. Da se javim posle bozica jer ce do tada znati :) Zasto su mi onda poslali opomenu potpisanu od strane nacelnika da kompletan dug moram da izmirim u roku od 5 dana inace ce uslediti plenidba imovine? Kako su mogli da posalju opomenu (pretnju) koja nije zakonski utemeljena? Da li taj nacelnik poznaje zakon iz oblasti kojom se bavi, ili mu je jedino vazno da na sve moguce (legalne i nelegalne) nacine puni budzet? Bojim se da nam je birokratija u gradu polu pismena...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: