Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 1. 8. 2021.

| Društvo

Omaž mladom umetniku iz Grdelice koji je stradao u saobraćajnoj nesreći

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Izložba
Likovna kolonija završena izložbom; foto: M. A.

Nakon što je u sredinom februara umetnik Marko Antić poginuo u saobraćajnoj nesreći na auto-putu, najbliža porodica i prijatelji u znak sećanja organizovali su likovnu koloniju koja je okupila brojne stvaraoce, čiji su radovi juče bili prikazani u crkvi Svetog Nikole u Oraovici kraj Grdelice.

Likovna kolonija koja je trajala prethodne nedelje u selu Slatina okupila je veliki broj umetnika koji su sarađivali sa Markom, čiji je glavni pravac pre svega bio grafički dizajn. Da bi sećanje na Marko bilo večno, porodica i prijatelji izrađuju skulpturu koja će, prema rečima Markove majke, za njih predstavlajti lepu uspomenu koja će pomoći da njegov lik i delo nikada ne budu zaboravljeni. Izložba Poznati umetnici i prijatelji radili u Markovu čast; foto: M. A.

Marko nas je prerano napustio, te s toga ne smemo dozvoliti da sećanje na njega izbledi. Voleo je da stvara, radio je sa puno ljubavi. Ovo je tek prva kolonija i izložba, a sigurno će ih biti još jer je naš Marko to zaslužio. Njegova tetka koja je takođe grafički dizajner i njene kolege prave i skulpturu koja će predstavljati omaž - rekla je Markova majka.

Među umetnicima koji su svojim radom doprineli da se likovna kolonija zaokruži izložbom bila su i deca koja su u okviru radionice "Slikaj, šaraj, ljubav stvaraj" napravila svoje prve umetničke korake. Pored njih na izložbi su se našla dela poznatog slikara Joškina Šiljana i akademskog slikara grafičara Svete Pejića koji je bio i razredni starešina nastradalom umetniku. Izložba I deca stvarala u znak sećanaja na Marka; foto: M. A.

Kako bi ljude upoznali sa Markovim delima, porodica i prijatelji napravili su i udruženje "AntiMarko", a jedan od ambasadora tog udruženja je i glumca Jelena Đokić.

Podsetimo, 27-godišnjak je tragično nastradao pretrčavajući auto-put kada je na njega naleteo kamion i usmrtio ga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: