Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 29. 12. 2021.

| Društvo

Omikron soj stigao u Niš, Klinički centar do daljeg ne izlazi iz kovid sistema

Autor:T. Todorović Izvor:Južne vesti
klinicki centar Nis
Do daljnjeg nema izlaska iz crvene zone; foto: JV

Zbog porasta broja novozaraženih, kao i pojave novog omikron soja u Nišu, nova zgrada Kliničkog centra neće izlaziti iz kovid sistema do daljeg kako bi bili u pripravnosti, rekao je direktor UKC Zoran Perišić.

Kako je broj novozaraženih u Nišu u prethodna četiri dana skočio sa 19 pacijenata dnevno na 46, a uz to se pojavio i omikon soj, direktor niškog Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić objašnjava da za sada nema mogućnosti da njihova ustanova izađe iz kovid sistema.

Napravićemo neku pauzu u smislu da malo odmorimo ljude, moćićemo da radimo malo nižim kapacitetima. Da li će to potrajati dva dana, nedelju ili mesec dana ne znam, ali ćemo u svakom slučaju biti spremni kada se novi talas pojavi u Srbiji, a evidentno je da će se pojaviti iza Božića verovatno - kaže Perišić.

Direktor je istakao da imaju sve što im je potrebno za lečenje kovid pacijenata i da je u planu da se do Nove godine oslobodi, očisti i konzervira novi objekat Kliničkog centra, ali da se za sada četvrti i peti spat neće vraćati u funkciju klinika koje su ranije bile tu, dok se ne vidi razvoj dalje situacije.

Osim ovoga, u planu je i da se poveća broj hirurških intervencija i operacija kod pacijenata van kovida.

Anesteziolozi i hirurzi će već od nove godine, a neki su i ove nedelje već krenuli, da lagano povećavaju broj svojih intervencija - kaže Perišić.

Podsećamo, u kovid ambulantama niškog Doma zdravlja juče je testirano 700 pacijenata, od kojih su 34 dobila pozitivan rezultat, dok je ukupno u Nišu 46 novozaraženih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragica

    17:13 // 29. 12. 2021.

    "Napravićemo neku pauzu u smislu da malo odmorimo ljude..." tako što ćemo ih vratiti na klinike umesto na zaslužen godišnji odmor. Inače, pauza se pravi da se radnicima nebi platio rad na dan Državnog praznika.

  • Alfa i omega

    14:10 // 29. 12. 2021.

    Alfa, vita, gama, delta, epsilon, zita, ita, cita, jota, kapa, lamda, mi, ni, ksi, omikron, pi, ro, sigma, taf, ipsilon, fi, hi, psi, omega! Kojim redom ih kršćevaju?! Je l' nema više?

    • Do tačke

      14:40 // 29. 12. 2021.

      Jesi li čitao o onom eksperimentu sa majmunima kad su ih prskali ladnom vodom svaki put kad dirnu bananu, pa su majmuni tukli novog kolačića.. posle su se tukli i bez banane i bez vode... Ili ono kad diler prvo daje za dž. A onda... Još malo gledamo uživo nastavak

  • Markoni

    13:21 // 29. 12. 2021.

    Kojom metodom su otkrili to u Nisu? Onim stapicem iz uzorka nosa ili uzorak krvi itd?
    A jel ce biti i na trgu za docek taj omikrion ili nije pozvan i nece ga pustiti nasi gradski oci da udje..

    • zzzzz

      15:44 // 29. 12. 2021.

      Omikron nema šanse da dođe na trg,uplašiće se kad vidi džina na ambasadoru a od zoričinih visokih laga ima da eksplodira i izvrši mutaciju pod nazivom "ću izedem samog sebe" i eto kraja pandemiji!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: