Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:53, 27. 11. 2012.

| Društvo

Omladinska akcija Nišlija na 5. mestu

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
promeni-se1

Nakon glasanja na "Fejsbuku" za izbor najbolje omladinske akcije grupa srednjoškolaca "Art i youth" iz Umetničke škole je na 5. mestu.

Glasanje je završeno u ponedeljak, a u ovom takmičenju učestvovalo je 25 omladinskih, uglavnom neformalnih, organizacija iz cele Srbije koje su tokom leta organizovale razne aktivnosti za mlade.

Pod nazivom "Pokreni se - promeni se" niški srednjoškolci promovisali su zdrave načine i stilove života.

- Bili smo iznenađeni, nismo očekivali da ćemo predstavljati grad na državnom nivou. Ovo je veliki uspeh za nas. Mi smo maturanti, ali nadamo se da će ovo biti podstrek za mlađe generacije da naredne godine nastave sa ovim programom - rekla je Milena Vasović, učenica škole i PR grupe.

Njihovi vršnjaci, ali i nastavnici imali su prilike da se oprobaju u brejk densu, hip hopu i zumba fitnesu. Za njih su organizovana i predavanja o zdravoj ishrani, bolestima ishrane i orlanom zdravlju, koja su održali nutricionista, psiholog i stomatolog.

- Jako smo zadovoljni njihovim uspehom i onim što su postigli kroz akciju. Deca su sve to odradila kako treba, a s obzirom da im je ovo prva akcija uspeli su sve to brzo da organizuju - kaže Olivera Mićunović-Vlajković, direktorka škole.

Najbolja akcija birana je na osnovu broja "lajkova", to jest na osnovu toga koliko je posetilaca ove društvene mreže kliknulo na opciju "like".

pokreni-se

Prošle godine na isti način za najbolju omladinsku akciju izabrana je "Eko soba", projekat studenata Prirodno-matematičkog fakulteta, koji je promovisao važnost zaštite prirode.

Organizovanje akcija finansiralo je Ministarstvo omladine u okviru kampanje "Mladi su zakon".

Kratak film o projektu "Pokreni se - promeni se"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: