Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:24, 13. 4. 2020.

| Društvo

Onlajn konzilijumi za onkološke pacijente iz Vranja

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Dom zdravlja Vranje
Osim pregleda kod pacijenata bez tegoba, koji se odlažu, prijem pacijenata i terapija se odvijaju regularno; foto: M. D. /JV

U Dnevnoj bolnici za hemioterapiju vranjskog Zdravstvenog centra od srede, 15. aprila, biće organizovani onlajn konzilijumi sa lekarima iz niškog Kliničkog centra, a nakon njih će se donositi odluke o lečenju onkoloških pacijenata.

Prema rečima načelnika Dnevne bolnice za hemioterapiju Koste Zdravkovića, Konzilijum je osmišljen tako da lekari iz Vranja kolegama iz Niša referišu kakvo je stanje pacijenata, uz mogućnost video-kontakta za pacijentom, a da se onda donese zajednička odluka o daljem lečenju.

Konzilijumi gde je potreban pregled lekara iz Niša će se i dalje organizovati kao što je i do sada bio slučaj, dok će tamo gde nije potreban pregled kolega iz Niša to ići onlajn - rekao je Zdravković.

Prema rečima direktorke Zdravstvenog centra u Vranju, osim kontrolnih pregleda kod pacijenata bez tegoba, koji se odlažu, hemioterapija, terapija bola i prijem novih pacijenata se odvijaju regularno, bez obzira na vanredno stanje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: