Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 8. 2. 2015.

| Društvo

Opada vodostaj Južne Morave

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
VRANJE-123.jpg
Oštećen regionalni put Vranje - Mijovce gde je saobraćaj u prekidu

Situacija na poplavljenim područjima je stabilna i pod kontrolom, rekao je danas za Južne vesti komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Prema podacima iz Štaba, vodostaj Južne Morave na mernoj koti kod Vranjske Banje je 90 centimetara niži nego juče i beleži se tendencija daljeg opadanja.

Svi operativni timovi Štaba su na terenu, kao i mehanizacija koja radi na saniranju štete, najviše u selima na desnoj obali Morave koja su juče bila i najugroženija. 2 Najveće štete na infrastrukturi i u poljoprivredi

Gradski štab zasedao je sinoć do kasnih sati kako bi bile preduzete sve preventivne mere, jer je zabeležen istorijski visok vodostaj Južne Morave. Na sednici je rečeno da je poplavljeno 30 domaćinstava i 8 pomoćnih objekata, evakuisana jedna porodica iz Vranjske Banje, dok je jedna osoba lakše povređena.

Prema prvim podacima, poplavljeno je preko 160 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Putni pravac Rataje - Crni lug i prilazni put prema Ribincu ponovo su prohodni, a izdate su naredbe Vodovodu i Direkciji za izgradnju i razvoj grada da u naredna 72 sata saniraju najfrekventnije saobraćajnice u gradu i Vranjskoj Banji.

Formiran je i tim koji će u ponedeljak obići sva rečna korita, a Zavodu za javno zdravlje i Vatrogasno-spasilačkoj jedinici naloženo da izvrše kontrolu na svim kritičnim tačkama.

Gradski štab zabranio je i upotrebu vode za piće iz privatnih vodovoda.

Od nadležnih republičkih preduzeća zatraženo je da ojačaju bedeme i očiste propuste, a po naredbi Štaba biće održani sastanci u savetima mesnih zajednica sa predočavanjem zakonskih obaveza svakog pojedinca u situaciji kada je na snazi vanredna situacija.

Na 17 kilometara od Vranja, u selu Dobrejance, oštećen  je regionalni put Vranje - Mijovce, pa je saobraćaj bio u prekidu, ali su ekipe Preduzeća za puteve sanirale klizište i oštećenja na putu kod sela Dobrejance, pa je taj putni pravac sada prohodan.

Oštećenje je bilo u dužini od 20 metara i samo na tom delu saobraćaj je usporen, ali odvija se nesmetano - rekli su gradonačelnik Zoran Antić i zamenik gradonačelnika Dragoljub Stevanović koji su nadgledali radove na ovom delu puta prema Vlasu.

Podsećamo da je zbog poplava i odrona u Vranju i Vranjskoj Banji od subote uvedena vanredna situacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: