Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 8. 2. 2013.

Opasan parazit u ribama u Nišavi

d panoramio.com

U Nišavi i Dunavu otkriven je parazit koji napada ribu, a njime se mogu zaraziti i ljudi, rekao je profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Miroslav Ćirković, a prenosi Tanjug.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Marko Jovanovic

    17:43 // 8. 2. 2013.

    Strašno je koliki štetu kormorani nanose ribljem fondu ali je još strašnije koliku štetu nanosimo mi sami. Koliko puta su u poslednjih petnaest godina zataškana trovanja ribe u Nišavi i Južnoj Moravi?
    Ribolovačka udruženja postoje samo na papiru, ne čine ništa da se spreče ekološke katastrofe. Bitno da je dozvola za sportski ribolov 7.000 dinara.
    Na desetine ribljih vrsta su nestale iz naših reka. Tuga.

  • milantina

    18:14 // 8. 2. 2013.

    Najzad je izasla vest i u medije… Da vidimo dal ce biti nekih reakcija od nadleznih organa ili ce ko i do sad samo naplacivati dozvole po basnosnovnim cenama a ribe nigde ni za lek, pa jos puna parazita

  • Marko Mihajlovic

    22:36 // 8. 2. 2013.

    A koju ribu? Platis 7000 rsd za dozvolu, a jedino sto mozes da upecas je neka cizma ili metla..

  • Novica Zivkovic-Stiv

    07:02 // 9. 2. 2013.

    Postovani gospodine pametni Jovanovicu, samo sam zeleo da se nasmejem potrebi novinara da od svega naprave vest ili jos bolje senzaciju. Ovakvim vestima jasno je da trebalo da se postigne efekat panike medju gradjanima. Na kraju kazu da nema slucaja zaraze i da ce se obratiti inspekciji. Prvo i ako ima parazita, to je "prirodan proces" gde niko nije zagadio reku tim parazitom vec se sam stvorio. Drugo koga ce inspekcija da kazni zbog toga? Kormorane, verovatno. A trece pun mi je ..... vas pametnih.

    • Marko Jovanovic

      12:52 // 9. 2. 2013.

      Poštovani gospodine sa lažnim profilom, kada se budete predstavili pravim imenom možemo da razgovaramo. Sportskim ribolovom se bavim od svoje pete godine. Imam više sati na vodi nego Vi u školskoj klupi. Problematiku, dakle, poznajem vrlo dobro.
      Ako si besan zbog ovolikih minusa koje je dobio tvoj prethodni komentar, molim te da komplekse lečiš na nekom drugom mestu. Probaj sa pecanjem, deluje umirujuće na čitav organizam. To što ti je puno od nas "pametnih", idi prazni negde. To će, takođe, doprineti stabilizaciji tvoje ličnosti.
      Bistro!

    • novicazivkovicstiv

      18:32 // 9. 2. 2013.

      Briga me za minuse znas, sad necu moci da spavam. To da je profil lazan nije tesko zakljuciti naravno. Verovatno ima razloga ali to svakako nije zbog tebe. To koliko su zagadjene reke daleko bolje znam od tebe jer ja ne odlazim tamo da dangubim. Vi bi ste branili reke od zagadjenja ovako sa Facebooka e vidis sine ja to radim na licu mesta. Ovo je zadnje necu vise da se dopisujem i raspravljam nema smisla.

    • Novica Zivkovic-Stiv

      18:44 // 9. 2. 2013.

      To da li je profil lazan to je moja stvar. Sigurno ima valjani razlog za to. Briga me za vase minuse taman da ih je i 5 mil. Za razliku od tebe ja na reku ne odlazim da se dosadjujem. Reka kao i ostalo se ne brane ovako preko Facebooka. Dobronameran savet:promeni svoj nacin ophodjenja s ljudima jer to moze lose da ti se vrati. Dakle ,samo ti pecaj i leci zivce a za ostalo se ne sekiraj.

  • milan popovic

    19:05 // 14. 2. 2013.

    miroslave cirkovicu tvoj indeks fakulteta zamotaj u neku novinu mozda se neko sagne za nju ti si covek koi radi za nekoga predpostavljam da si pametan toliko i da proveris svoju izjavu i objasnis ko kad gde je uhvatio bilo koju ribu sa takvom dijagnozom ja ribar 34 godine na dunavu kod zemuna nikada nisam ni cuo ni video takve analize a cela porodica zivi od ribe i do sad nismo imali to sto vi pisete za ribu smudja najcistijeg predatora koi nejede ni uginulu ribu sramota neka vam se zahvale ribnjaci sa koima poslujete i naravno uvoznici koi narodu prodaju vijetnamskog soma vi znate a to ne zelite da kazete sta je taj som dokaz za vasu tvrdnju je jako tezak ali nadam se da ova vlast ispita vasu kopetentnost izvinite na komentaru ja zivim od ovoga i nemojte se igrati zivotom ljudi ??????????????????????

  • Marko Jovanovic

    23:48 // 9. 2. 2013.

    Drma, drma plovak!

  • Novica Zivkovic-Stiv

    17:04 // 8. 2. 2013.

    Ahahahahahaha...ahahajajaj aj. Kormorani, Nisava u Dinav ahahaha ha. Pa vi novinari ste otisli u aut. IMA TU I PIRANA.

    • Marko Jovanovic

      18:56 // 8. 2. 2013.

      Ako nemaš šta pametno da kažeš, nemoj da lupaš.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: