Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:40, 31. 10. 2011.

| Društvo

Operacija ušivanja ruke ipak neuspela

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
odsekli saku

Ešerefu Demiriju iz Preševa, kome su niški lekari pre mesec dana prišili šaku koju mu je odsekla presa, ruka je ipak odsečena, saznaju Južne vesti.

Prema saznanjima Medijskog istraživačkog centra, Demiriju je šaka odsečena zbog komplikacija u zarastanju vena.

U Kliničkom centru za sada niko nije želeo da govori, ali se očekuje da se tokom sutrašnjeg dana oglasi neko od lekara hiruške klinike.

Vredi podsetiti da su lekari, predvodjeni doktorkom Jadrankom Paravinom, početkom oktobra nakon obavljene operacija slavili sve kao veliki uspeh.

- Retko je da se takve operacije završe uspešno kao ova koju smo obavili - rekla je tada dr Jadranka Paravina, koja je uz još petoro hirurga obavila operaciju.

Međutim, da situacija bude gora, ovaj tim hirurga primio je nagradu Gradske opštine Medijana "Dukat Medijane" za uspešno obavljenu operaciju samo dan pre nego što su bili primorani da čoveku amputiraju šaku.

Demiriju je šaka prišivena pre nepunih mesec dana, što je tada predstavljeno kao "veliki uspeh niške hirurgije".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • VladoS

    09:46 // 6. 11. 2011.

    Vratise li dukate

  • nikola

    14:33 // 3. 11. 2011.

    Iz prilozenog se vidi da radite na hirurgiji jer je sujeta u zdravstvu toliko velika da je to neverovatno. Ne bih ja ocenjivao a ne bi trebali ni Vi radove i dostignuca dr Milica i dr Zivica koji su priznati u celom svetu.
    A da itekako sam medicinski obrazovan, ali jos nisam postao sujetan toliko da kazem da sam jka najbolji i da sve sto ostali rade ne valja.

  • nikola

    13:27 // 2. 11. 2011.

    Ko je uradio tako nesto kod potpune amputacije? Drugo potpuna amputacija je izazvala stres na organizam sto se manifestovalo poremecajem imunog sistema i stvaranjem imunih kompleksa u krvnim sudovima, a zato sve treba malo vise vremena.Pavle apsolutno nisi u pravu sa nekoliko patenta koje su proizasli sa niske vaskularne hirurgije a prihvatio ih je ceo svet mozemo se smatrati veoma modernim u tom segmentu medicine. Ja razumem da mi Srbi po default sve nase je najgore, ali budimo realni.

    • pavle

      20:25 // 2. 11. 2011.

      Gospodine Nikola, navedite mi bar jedan patent a ja radim na hirurgiji i odlicno znam sve sta se tamo radi i ko koliko vredi. Mislim da vase pausalne ocene govore o vama da niste medicinski obrazovani i da ste neupuceni u stanje na hirurgiji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: