Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 29. 10. 2015.

| Društvo

Opet olakšice za Nišlije koje duguju za komunalije

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
objedinjena
Dugovi građana prema "Objedinjenoj naplati" preko jedne milijarde; foto: arhiva JV

Četvrtu godinu zaredom, Nišlije koje imaju velike dugove prema “Objedinjenoj naplati” mogu ih otplatiti po povoljnijim uslovima, na rate ili odjednom uz otpis kamate.

Gradsko veće je preporučilo Javnom komunalnom preduzeću “Objedinjena naplata” da od 16. novembra do 30. decembra omogući dužnicima da zaključe ugovor o priznanju duga i dogovore način otplate.

Postoje dva načina otplate. Jedan je izmirenje duga na maksimum 60 rata, a drugi otplata duga u celosti uz otpis kompletne kamate - objašnjava načelnik Uprave za komunalne delatnosti Miodrag Brešković.

On napominje da će oni koji reše da dug plate na rate morati da obezbede takozvana sredstva za obezbeđenje naplate, kao što su adminitrativna zabrana, menica ili bankarska garancija. Uz to, biće u obavezi da redovno plaćaju i nove račune koje im pristižu.

Brešković kaže da je u akcijama prethodne tri godine potpisano 7.170 ugovora o otplati duga na rate ukupne vrednosti 678 miliona dinara, a 4.990 ugovora o isplati celog duga ukupne vrednosti 390 miliona dinara. On objašnjava da je dosada naplaćeno oko 50 % dugova koji su reprogramirani.


Akcija i za socijalno ugrožene

U istom periodu mogućnost da iskoriste reprogram duga imaće i Nišlije koje su socijalno ugrožene - oni koji primaju socijalnu pomoć, imaju uverenje o energetski zaštićenom kupcu, a nalaze se u evidenciji Centra za Socijalni rad “Sveti Sava”. 

Ova kategorija građana moći će da otplati dugovanja prema “Objedinjenoj naplati” isključivo na rate, bez obračunate kamate. Iznos jedne rate neće moći da bude veći od 10 % od novčane socijalne pomoći.

Protiv onih koji ne budu poštovali uslove reprograma duže od tri meseca, kaže načelnica Uprave za dečiju i socijalnu zaštitu Mirjana Popović, biće pokrenut postupak naplate pred izvršiteljem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: