Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:42, 28. 1. 2022.

| Društvo

Opet podignuta rampa dok voz prolazi, izmeštanje pruge u Nišu čeka elektrifikaciju ka Bugarskoj

Autor:M. Milojević Kostić i T. TasićIzvor:Južne vesti

Još jednu situaciju kada voz prolazi, a rampa ostaje podginuta, zabeležili su građani juče na pružnom prelazu u Jug Bogdanovoj ulici i pitaju da li će se ikada dogoditi dugo najavljivano izmeštanje pruge iz centra Niša. Od toga se nije odustalo, kažu nadležni, a gradonačelnica NIša Dragana Sotirovski kaže da se će izmeštanje krenuti kada država završi elektrifikaciju pruge Niš – Dimitrovgrad.

Nišlije su već navikle na opasnost na prugama koje prolaze kroz grad, gde rampe ostaju podignute, a učesnici u saobraćaju bez adekvatne signalizacije na opasnost približavanja i prolaska voza.

Snimci i fotografije godinama su viralni u medijima i na mrežama, gde građani na jedini preostali način upozoravaju jedni druge na opasnost.

pruga izmeštanje pruge iz centra Niša Građani decenijama čekaju da pruga više ne prolazi kroz grad; Foto: privatna arhivaIzmeštanje pruge iz centra grada ne može da počne dok država ne završi svoj deo posla na pruzi do Dimitrovgrada, objasnila je gradonačelnica na poslednjoj sednici Gradskog veća.

Izmeštanje pruge iz centra grada zavisi od završetka elektrifikacije pruge od Niša do Dimitrovrada i pravljenje kružnog upravo te obilaznice železničke oko Niša. Dok to država ne završi, pruga iz centra grada ne može da se izmesti – kazala je Sotirovski.

Tvrdi da porodice koje žive u MIN-ovoj zgradi, a koja bi trebalo da bude srušena, neće biti problem.

Dakle, ovo što sada imamo mi nekoliko porodica u toj zgradi to je privremena stvar, mi smo njima ponudili gradske stanove da žive u njima, da se presele kako ta zgrada sutra ne bi bila problem novoj trasi pruge – istakla je ona.

Čitaoci Južnih vesti se često žale na problem sa pružnim prelazima u Nišu, jer se dešava da je rampa podignuta, a da voz prolazi. Dešava se i da semafori ne rade, pa ne mogu da upozore vozače da paze kada treba da pređu preko pruge.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    17:19 // 29. 1. 2022.

    "Ovo ovako vise nece da moze. Nece slonce u lonce. Ili ce ovde da se radi po zakon ili ce neko da napipa corku. Napominjem! Dolazi vreme corke. U corku ima da se ide k'o sad u kafanu sto se ide"

  • radivoje milenković

    12:42 // 29. 1. 2022.

    Ja sam nostaličar. U Nišu sam došao 1969.g. - otac vojno lice i tada nisi mogao da prođeš od vozova- putničkih, brzih, ekspresnih i teretnih.Jednih kroz Niš, drugih preko Crvenog Krsta. Pruge su građene u xix veku i dan danas postoje u ništa im ne hvali, osim održavanja. Uživao sam u prolazcima Orijenta, Akropolisa,a i voza i Stalać. Vozom si jedino mogao da putuješ-doduše ne i do Babušnice.

    • Ex faca

      14:17 // 29. 1. 2022.

      Ja sam i vozio te vozove do penzije i uvek mi je srce ubrzanije kucalo dok prođem od glavne stanice do Niške Banje. Slučajeva bezbroj. Da je Niš Srbiji nešto važan davno bi te stvari rešavali. Mi smo zapećak koji je bitan samo za glasanje. Da smo dozvolili bugarima oni bi nam to uradili besplatno jer je i u njihovom interesu.

    • Des - pot

      14:40 // 29. 1. 2022.

      Ex faca, kao dečak sam se vozio u lokomotivi tog voza od glavne stanice do Banje, kad je moj pokojni otac bio mašinovođa na toj relaciji.Nezaboravno!

  • Srecko sojic

    12:29 // 29. 1. 2022.

    Oce to cebude na kad na vrbi rodi grozdje
    Cek jos nisu uradili projekat milioniti po redu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: