Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 1. 6. 2021.

| Društvo

Opet problemi sa vodosnabdevanjem u Malči, iz Opštine kažu u planu izgradnja mreže

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
voda
Da li će ovo biti samo plan ili će Malča konačno biti povezana na gradski vodovod?;Ilustracija; foto: A. K.

Meštani niškog sela Malča opet su ostali bez vode i to na 3 dana, te se brinu i pitaju kada će ovaj višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem biti rešen. Iz Gradske opštine Pantelej kažu da će se u ovom selu, koje još nije priključeno sa gradski vodovod, prema Programu uređenja, ove godine graditi sekundarna vodovodna mreža.

Nakon što su prethodnih godina u toku leta svakodnevno ostajali bez vode, žitelji Malče opet su ostali sa suvim slavinama pre nekoliko dana i obratili se redakciji Južnih vesti.

Zašto u selu Malča već tri dana nema vode...molim da proverite kod nadležnih koji su obećali ranije da će biti bolje snabdevanje u narednom periodu - piše jedan od žitelja niškog sela.

Iz Opštine Pantelej kažu da je ovaj problem sa vodosnabdevanjem otklonjen juče i da su upućeni u sve tekuće poteškoće u vodosnabdevanju ovog sela.

Napominju da preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti da se kvarovi na inače dotrajaloj mreži otklone u najkraćem roku. Oni su takođe i najavili da je u planu da ovo selo dobije novi vodovod.

U Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture za 2021. godinu, u delu pod nazivom: Objekti i mreže vodosnabdevanja, uvršćen je predlog Opštine za izradu projekta izgradnje sekundarne vodovodne mreže u Malči - kažu iz Opštine.

Podsećamo, meštani Malče su se u više navrata žalili na problem koji imaju sa vodosnabdevanjem. Prethodne godine, kada nisu imali vodu tokom leta i 2019. godine kada slučaj je stigao i do Zaštitnice građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cobi

    19:45 // 1. 6. 2021.

    Ako čekate na opštinare Panteleja, da vam reše vodosnabdevanje od toj nema ič. To rešava nadležna Uprava, ako joj gusan dozvoli.

  • Pera

    18:51 // 1. 6. 2021.

    Da bre, svaku godinu oni obecavaju. A restrikcije sve duze i ucestalije, struja takodje. Svake nedelje sigurno po 6h a i vise, cim nema struje nema ni vode. Sramota, 5km od grada a osnovne stvari nema. Za kanalizaciju i da ne pricamo, djubre deponije na sve strane a regionalni put do tamo je uzas. Da znaju malcanci pa na put da izadju , da se zatvori dok se osnovne stvari ne rese

  • Mirjana

    17:49 // 1. 6. 2021.

    I nama u delnicku ulicu u vrtiste obrcavaju ispred svakog izbora vodu godinama a od toga ?ista

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: