Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:26, 10. 1. 2024.

| Društvo

Opet rotacija v. d. načelnika u Gradskoj upravi za komunalne delatnosti

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Gradska uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove
Miljan Anđelković zamenio Dušicu Janojlić, a sada ona njega; foto: Ljubica Jocić

Umesto dosadašnjeg v. d. načelnika Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove Miljana Anđelkovića, odlukom Gradskog veća postavljena je njegova zamenica Dušica Janojlić, koju je prethodno on zamenio na toj poziciji. Nova zamenica biće Snežana Jovanović, dok će Anđelković biti vraćen na radno mesto na kome je bio raspoređen pre postavljanja.

Uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove u Nišu od svog osnivanja nema načelnika i zamenika u punom mandatu, a konkursa ponovo nije bilo pa je na poslednjoj sednici Gradskog veća doneto rešenje o novim rotacijama v. d. načelnika ove gradske uprave.

Iako je odluka o postavljanju Dušice Janojlić doneta još 27. decembra, rešenja postaju javna tek nakon što ih objave u Službenom listu, najčešće danima, nekad i nedeljama nakon održane sednice.

Utvrđuje se Miljanu Anđelkoviću, diplomiranom inženjeru saobraćaj– specijalisti saobraćaja, prestanak rada na položaju vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, sa 27.12.2023. godine. Dušica Janojlić, diplomirani saobraćajni inženjer, postavlja se za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, a najduže do tri meseca - piše u Službenom listu.

Za zamenicu je postavljena nekadašnja sekretarka Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj Snežana Jovanović, dok će Miljan Anđelković biti vraćen na radno mesto na kome je bio raspoređen pre nego što je postavljen na funkcije u Gradskoj upravi za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove.

Podsetimo, postavljanje i rotiranje načelnika i zamenika u v. d. statusu u nekim upravama u Nišu traje od njihovog osnivanja. Za više od 2 godine koliko zvanično postoje, pun mandat na rukovodećim mestima su tek nedavno dobile 3 od 6 uprava - za finansije, imovinu i održivi razvoj i za građevinarstvo, gde još načelnik radi bez zamenika.

Inače, kako bi objasnila koliko je teško izabrati načelnika i zamenika u punom mandatu u niškim upravama, gradonačelnica je rekla da to nije "izbor za mis", već težak zadatak, jer ljudi tako mogu da ostanu bez posla.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djoka

    18:36 // 10. 1. 2024.

    Cekajte, cekajte, samo polako!
    Znaci ona je bila, pa on dosao, pa sad opet on ili ona umesto njega tj. nje?
    Ma nista ne razumem ili sam sve pobrkao.
    Manta mi se mnogo, mora da prilegnem.
    p.s. Ko je bio prvi, koka ili jaje ?

  • Mike

    13:39 // 10. 1. 2024.

    "Voditeljica"grada Nisa igra se sa ljudima i ko kako slusa tako i dobija rukovodece radno mesto u opstini.

  • Pera

    13:33 // 10. 1. 2024.

    Sjaše Kurta da uzjaše Murta. Oni idu po svoje mišljene kod gradonačelnice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: