Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:27, 5. 5. 2011.

| Društvo

Opljačkana redakcija "Vranjskih"

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti

VRANJE - Redakcija novina "Vranjskih" obijena je i opljačkana u noći između srede i četvrtka. Iz prostorija ukradeno sedam laptop računara i fotoaparat.

Pljačka je usledila samo dan nakon što je Zoranu Raduloviću, novinaru Vranjskih, uručena nagrada za istraživačko novinarstvo.

Osim materijalne štete, koja iznosi oko 4.000 eura, zaposleni kažu da je u računarima bilo i tekstova i podataka koje su novinari ovog nedeljnika čuvali u svojim računarima.

Zamenik glavnog i odgovorni urednik “Vranjskih” Nikola Lazić kaže da je ovo četvrta pljačka u poslednjih deset godina prostorija "Vranjskih", koje se nalaze u samom centru grada.

- Naša redakcija nalazi u samom centru Vranja, na svega stotinak metara od zgrade policijske uprave i lokalne samouprave, a ovo je četvrti put da nam obijaju prostorije. Nije mi jasno kako tako nešto može da se desi u centru grada, na kraju krajeva mi iznajmljujemo prostorije od fonda PIO, koje čuva naoružani čuvar, koji očigledno ništa nije čuo. Obavestili su nas u jutarnjim satima iz susednog restorana. Mi smo redakciju napustili u sredu oko 17h, jer smo završavali broj, a jutros smo zatekli haos - objašnjava Lazić.

Zaposleni za sada znaju da im je iz redakcije nestalo sedam laptop računara i jedan fotoaparat marke Nikon. Lopovi su izvršili i premetačinu po redakciji, ali je zanimljivo da nisu odneli još dva računara i TV uređaj.

- Ja ne bi da spekulišem da li je u pitanju obična pljačka ili se ponovo nekome ne sviđa ono što pišemo, ali se iskreno nadamo da će za razliku od predhodnih pljački ovoga puta policija rasvetliti slučaj i pronaći počinioce ovog dela – kaže Lazić.

Policija je u jutarnjim satima izvršila uviđaj. 

Vranjske novine poznate su po svojim istraživačkim tekstovima a njeni novinari već nekoliko godina za redom nalaze se među dobitnicima Nagrade za istraživačko novinarstvo NUNS.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: