Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 27. 12. 2017.

| Društvo

Opozicija zatečena izborom novinarke Sotirovski za načelnicu Okruga

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
dragana-sotirovski
Iznenadila i opoziciju; foto: RTS

Iznenadno postavljenje dopisnice Radio-televizije Srbije na čelo Nišavskog okruga, nišku opoziciju ostavilo je “skoro bez teksta”. Dok iz Demokratske stranke i “Dosta je bilo” nemaju komentar, Bane Jovanović jedini upozorava na njenu (ne)stručnost za tu funkciju.

Već ustalasanu političku scenu u Nišu dodatna je uzdrmala vest da je šefica dopisništva javnog servisa Dragana Sotirovska postala načelnica Nišavskog okruga. Dosadašnji čelnik Okruga Aleksandar Cvetković razrešen je jutros sa te funkcije, a Vlada Srbije postavila je poznatu novinarku, što je ona sama potvrdila.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Miodrag Stanković iznenađen, nije želeo da komentariše izbor Sotirovske, dok je Srđan Nonić, čiji se Pokret “Dosta je bilo” zalaže za transparentan izbor javnih funkcionera na konkursima, rekao je da se nada da će Sotirovska svojom sposobnošću nešto da doprinese u ovom “uspavanom gradu i uspavanoj upravi”.

Sa zadovoljstvom ćemo da pratimo rad novog načelnika Nišavskog okruga, a podsećam da fali još jedan inspektor, a to je sportski inspektor koji treba da bude delegiran od strane Grada i koji treba da uvede red, a biće pod ingerencijom Okruga - kaže Nonić.

Odbornik Branislav Jovanović bio je najoštriji povodom iznenađujućeg izbora Sotirovske, istakavši da ne razume šta je nju preporučilo za ovu odgovornu funkciju.

Ne znam koje je ona rezultate imala sem u novinarstvu. Sada treba da vodi inspekcijske službe i treba da više zna od tih inspektora da bi mogla da rukovodi. To je moj kriterijum, nema istrošenih ili neistrošenih, nego onih koji znaju ili ne znaju - naglašava Jovanović.

Uredbom Vlade definisano je da ovaj najviši državni organ imenuje načelnike okruga na 5 godina. Funkcija načelnika Okruga plaćena je 116.000 dinara mesečno, ako je sudeći po sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, gde je dosadašnji načelnik prijavio primanja.

Podsetimo, Aleksandar Cvetković se jutros oprostio od funkcije načelnika, otišavši u Ministarstvo spoljnih poslova, najverovatnije u Ambasadu Srbije u Makedoniji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pao sa Marsa

    19:54 // 2. 1. 2018.

    Pitajte templare i masone ako ne mozete pitati zdrav razum.

  • Pera

    11:52 // 29. 12. 2017.

    Zasto neko ne napravi anketu koga bi mi to voleli da vidimo na celu okruga!?
    Kad nesto kritikujemo onda mora da nudimo i resenje za to! Sta je resenje?

  • TOP

    00:10 // 29. 12. 2017.

    Daleko sam od toga da sam njen fan, ali kad vidim ko sve radi sa srednjom skolom i gde, ko je sve na funkciji, a narocito kad cujem i vidim Bananu, ona mi dodje kao blaga vocka.. Uostalom,to nam je sto nam je... Niko nas ne pita niti ce..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: