Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 17. 8. 2023.

| Društvo

Opoziciona grupa "preti" peticijom ako se ne reši problem parkiranja i poskupljenja grejanja u Nišu

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
IMG_20230817_120031
Protiv poskupljenja grejanja i sistema "Oko sokolovo"; foto: JV/T. T.

Izgradnja još jedne javne garaže na jednoj od tri lokacije, smanjila bi problem sa nedovoljnim brojem parking mesta u Nišu, dok bi dodatne subvencije socijano ugroženim Nišlijama olakšale otplaćivanje grejanja koje je ponovo poskupelo. Pored ovoga, zahtevaju i ukidanje sistema "Oko sokolovo" dok se ne reši problem sa parkiranjem. U suprotnom će, kažu, pokrenuti peticiju.

To što Nišu ima oko 3.600 parking mesta, a oko 100.000 automobila samo po sebi pokazuje koliki je problem parkiranja u gradu, smatra Svetlana Radovanović, članica predsedništva koalicije "Niš moj grad".

Hoćemo da pohvalimo to je da postoji jedno novo pravilo kod izgradnje - jedan stan, jedno parking mesto. To je jako dobro, međutim problem je što investitoi opet vrše zloupotrebu, jer kad dobiju upotrebnu dozvolu, oni prenamene prostor i to ne bude garaža, nego bude neki lokal. Takve treba kažnjavati, a ne obrične građane koji nemaju gde da parkiraju - kaže Radovanović.

Iz odborničke grupe traže i da se ukine rad video nadzora "Oko sokolovo" sve dok se ne reši problem nedostajućih parking mesta, u suprotnom, najavljuju peticiju.

Odbornik u Skupštini Grada Miodrag Stanković, rekao je da su za javnu garažu još 2012. godine postojale tri lokacije - kod stadiona "Čair", kod auto-pijace ili preko puta Opštine, ali da ih do danas gradska vlast nije sagledala i iskoristila.

Stanković se osvrnuo i na novo poskupljenje grejanja.

Kontinuirano povećanje cene grejenja, uz urušavanje ionako teške materijalne situacije naših sugrađana, dovelo je do toga da su ljudi masovno počeli da se isključuju sa daljinskog grejanja. Prešli su na druge izvore grejanja koji nimalo nisu efikasni poput daljinskog, a što je još gore mnogo više zagađuju životnu sredinu, odnosno vazduh koji udišemo - rekao je on.

Zbog toga zahtevaju da Grad odustane od ovog poskupljenja grejanja, dok ne krene da subvencioniše daljinsko grejanje svim socialno ugroženim licima, čime bi najugroženije Nišlije bile izuzete od poskupljenja grejanja i ostalih komunalnih poskupljenja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tasa

    17:25 // 18. 8. 2023.

    Miodrag Stankovic buduci gradonacelnik

  • Alexandar I

    09:48 // 18. 8. 2023.

    Sa ovakvom opozicijom, Aleksandar od Bugojna ima da vlada još jedno 5 generacija...

  • Komsija

    09:41 // 18. 8. 2023.

    Prilicno optimisticni izrazi lica kod gdje i gdina. Vidi se samouverenost i samopouzdanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: