Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 25. 12. 2020.

| Društvo

Opozicionarka objavila na Tviteru da je Sotirovski zaposlila 3 člana porodice, gradonačelnica Niša je tužila

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
Viši sud
Prvo ročište prošlo bez Sotirovski; foto: S. Marković

Zbog tvrdnji koje je iznela na društvenim mrežama da je Dragana Sotirovski u vreme dok je bila načelnica Nišavskog okruga zaposlila 3 člana svoje porodice u državnim ustanovama i preduzećima, Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde našla se pred sudom. U privatnoj tužbi Sotirovski je optužuje da je iznela lične podatke članova njene porodice, a kao uvredu prepoznala deo objave “verujem da ćemo oterati ovaj šljam”. Sotirovski, koja danas nije došla u sudnicu, traži odštetu.

Jelena Milošević objavila je da je Dragana Sotirovski dok je bila na čelu Nišavskog okruga zaposlila tri člana porodice u državnim ustanovama.

Dragana Sotirovski, načelnica nišavskog okruga i perjanica SNS u Nišu, za mesec dana je zaposlila TRI ČLANA PORODICE. Supruga u EPS, ćerku i zeta u Kliničkom centru. Da l' imaju psa, da "udomimo" i njega?! I ona je kandidat za gradonačelnika Niša? 'Ajte, molim vas - objava je Jelene Milošević zbog koje se došlo do suda.

U tvrdnjama koje je Miloševićeva, koja je članica niškog odbora Stranke slobode i pravde, iznela na društvenim mrežama, tužilačka strana prepoznala je krivično delo iznošenje ličnih i porodičnih prilika i krivično delo uvreda.

Na prvom ročištu pred Osnovnim sudom u Nišu advokat Dragane Sotirovski tvrdnje Miloševićeve nije demantovao, već je naveo da je bez obzira na njihovu istinitost, reč o krivičnom delu. Pominjao je zeta za koga je rekao da radi u Apotekama Niš, a na primedbu advokata odbrane da on kontroliše javne nabavke nije odgovorio.

Pred sudom se govorilo i o suprugu sadašnje gradonačelnice Nikoli Sotirovskom, a za naredno ročište kao dokaz tražen je njegov ugovor iz EPS-a, gde je sada zaposlen.

Advokat odbrane Vladimir Todorić traži da sud upravo utvrdi da li je Sotirovski zaista zaposlila članove porodice, jer od toga zavisi da li bi eventualno počinjeno delo bilo krivično ili parnično. Sud će to utvrđivati na narednom ročištu.

490x370-Dragana-RTS.jpg Odbrana navodi da je Dragana Sotirovski istraživala nepotizam dok je bila novinar, a sada ga naziva iznošenjem ličnih podataka; foto: rts.rsTodorić kaže da je i sama Sotirovski, dok je bila novinar, ukazivala na nepotizam u jednom od svojih novinarskih istraživanja, za koje je i nagrađena.

Neka pogleda šta je radila kao novinar kada je napadala Ljiljanu Isaković, koja joj je sada stranačka koleginica. Javni funkcioneri imaju korist od bavljenja politikom. Oni moraju da objasne svoje porodične veze. Ako se to gradonačelnici Sotirovski ne sviđa, može da bude gradonačelnica Pjongjanga. Ona nigde u tužbi nije navela da je gradonačelnica niti da je bila načelnica okruga. Htela je da deluje na sudu kao obična građanka. Ovo je samo pokušaj zastrašivanja nekog ko bi je kritkovao - kaže advokat Miloševićeve.

Todorić je pred sudom osporavao da je reč o krivičnim delima i tražio da se stranke u tom sudskom postupku prepoznaju kao političke strane, te da objave nisu lična prepiska, već politička.

Gradonačelnica Niša Miloševićevu tuži i zbog uvrede, jer tako tumači njen komentar ispod objave na društvenim mrežama.

...verujem da ćemo oterati ovaj šljam jer ja/mi nemamo šta da izgubimo - dodala je u komentaru Miloševićeva.

Odbrana je iznela da je reč "šljam" upotrebljena kao imenica u množini i kao takva se ne odnosi direktno na Sotirovski. Tvrde da ona kao javni funkcioner mora da trpi vrednosni sud javnosti, koji odbrana prepoznaje u objavama tužene Jelene Milošević, a koji se, za razliku od činjeničnih, ne mogu dokazati.

Inače, Sotirovski traži od suda da se okrivljenoj Jeleni Milošević zbog 2 objave na društvenim mrežama izrekne novčana kazna od 350.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Suvodolac

    07:50 // 27. 12. 2020.

    Tuži jer zna kako sud radi - PO BABU I STRIČEVIMA. Posle dinastije Krkobabić niču nove. Pogledajte Krkobabiće, i paraunuk zaseo u visoku državnu fotelju. A ja i dalje plačam TV pretplatu za sebe i pokojnog oca koji je preminuo pre 20 g., strujno mesto staro 50 godina. Umesto da mi povećaju penziju u kon. rešenju oni je za toliko smanjili. Rekoše, osveta zbog mog štrajka. Kriv je narod. TRPI!

    • Milan Đorđević

      20:02 // 27. 12. 2020.

      Slažem se s vama, ali tv pretplatu možeš da odjaviš, gde nema tv-a, a i to treba da se ukine.

  • Bilyana

    21:08 // 26. 12. 2020.

    Ja verujem da kada bi se svako od vas stavio u ili na poziciju žene o kojoj ovde toliko raspravljate,ne bi odoleo iskušenju da "svoje" zaposli u državnu službu.Nema tu filozofije samim tim ni analize...suva ili surova realnost,tj.kako za koga.

    • Milena

      17:37 // 20. 2. 2021.

      Evo, ja znam da ne bih! Vama sto je to postalo normalno, potreban je podsetnik da je to protivzakonito!

  • gorchan..

    19:18 // 26. 12. 2020.

    Zar nije g. gradonačelnica preko medija porucila da joj se ne javljaju za posao rođaci,prijatelji, komšije itd. Sta je sad ovo. Na TV Belami gledaoci su rekli za zapošljavanje u EPS-u. Otkud sad familija u KC. Preko PIO fonda može se
    utvrditi ko je, gde radio i od kada prijavljen. Da li je bilo konkursa . Bruka neviđena za kratko vreme koja će odjeknuti. Ovo je za njihovu decu a ne našu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: