Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 7. 3. 2014.

| Društvo

Na Opštoj hirurgiji generalni štrajk

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Strajk-Klinicki-centar.jpg
Štrajk upozorenja započeli su Klinika za opštu hirugiju i sindikat "Nezavisnost"

Klinika za opštu hirurgiju Kliničkog centra Niš počela je generalni štrajk, što znači da se na ovoj klinici nalaze samo pacijenti sa urgentnim stanjem i oboleli od karcinema, dok su ostali otpušteni.

Prema najavama, u ponedeljak, 10. marta, jednosatni štrajk upozorenja, uz poštovanje minimuma procesa rada, započeće skoro sve klinike, dok će 14. marta taj štrajk prerasti u generalni.

- Prioritet će imati snabdevanje pacijenata najvažnijim lekovima i urgentna stanja. Naravno, po zakonu ne smeju da štrajkuju ni dečja hirurgijia, urgentni centar, dečja interna medicina, hitna pomoć, dok na ginekologiji nastavlja da radi deo koji se bavi zaštitom trudnica, porodilja i dece. Sve ostalo staje - kaže dr Aleksandar Zlatić, šef štrajkačkog odbora na Opštoj hirurgiji.

Podsetimo, lekari su nezadovoljni zbog uvođenja solidarnog poreza, smanjenja koeficijenata za obračunavanje plata, onemogućavanja plaćanja nadoknade za dežurstva duža od 40 sati, ali i zabrane zapošljavanja.

Štrajkači za ponedeljak u 12 sati najavljuju okupljanje ispred glavnog ulaza u Klinički centar. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojan

    08:05 // 8. 3. 2014.

    Nemam nista protiv da imaju bolje uslove, 100% su tu u pravu, stim sto uvek ima ono ali. Juce sam gledao kako covek daje poklon medicinskom radniku! Takve treba hapsiti, hapsiti i samo hapsiti.

  • ranka

    23:38 // 7. 3. 2014.

    Podrška štrajku! U bolnici operišu bez anestezije. Nemaju rukavice, igle, špriceve. Mladi lekari ne mogu da se zaposle. 60% lekara ide u penziju za 4godine neće imati od koga da uče. Zdravstvo je dno

    • kolja

      08:14 // 8. 3. 2014.

      Potpuno se slazem, ali je problem sto ne strajkuju zbog toga.

  • sve sami strucnjaci

    18:07 // 7. 3. 2014.

    Primaju po dve plate a fakultet zavrsili mama i tata, na vezu ih zaposlio bata, kazu nece da operisu (ubijaju) iz inata.

    • Jovana Radovanovic

      20:57 // 10. 3. 2014.

      Ma nemoj , zasto generalizujete stvari, ja znam kako sam fakultet zavrsila i koliko sam zivota spasila ili pomogla samo ovog meseca, koliko ste VI?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: