Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:10, 6. 9. 2021.

| Društvo

Opština Babušnica dodelila priznanje MUP-u i ministru Vulinu povodom Dana Opštine

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
vulin
Nagrada za Ministarstvo ili za Vulina?; foto: A. K.

Zbog zasluga u pružanju pomoći prilikom vanrednih situacija, odbornici Skupštine opštine Babušnica doneli su odluku da se Ministarstvu policije dodeli zahvalnica povodom Dana Opštine. U saopštenju Ministarstva zahvalnica se naziva "visoko priznanje" koje je, saopštavaju, dodeljeno i samom ministru policije Aleksandru Vulinu, koji danas nije bio prisutan na svečanosti.

Najviše priznanje Opštine Babušnica - "Septembarska nagrada" dodeljena je univerzitetskom profesoru Aleksandru Ćiriću, profesoru Pravnog fakulteta rođenom u babušničkom selu Draginac, kao, kako stoji u odluci, izraz zahvalnosti za dosadašnju pomoć i promociju lužničkog kraja.

Među ostalim nagrađenima povodom Dana Opštine su i studenti, sportisti, ali i Javno preduzeće Srbijavode, u čije ime je zahvalnicu primio direktor Goran Puzović. Ovom preduzeću je zahvalnica dodeljena za pomoć u vanrednoj situaciji i doprinos u saniranju posledica poplava.

Zahvalnica, koja se u saopštenju MUP-a naziva "visoko priznanje" dodeljeno je ministarstvu na čijem je čelu Aleksandar Vulin, a u saopštenju MUP-a stoji da je dodeljeno i njemu lično, koji ipak, iako je tog dana bio u poseti obližnjem Prokuplju, nije prisustvovao Svečanoj sednici povodom Dana Opštine Babušnica, kada su priznanja i dodeljena.

Opština Babušnica dodeljuje Zahvalnicu Ministarstvu unutrašnjih poslova za nesebičnu pomoć u vanrednim situacijama na teritoriji Opštine Babušnica - stoji u tekstu zahvalnice koju je primio Vulinov pomoćnik.

ilić Ilić primio zahvalnicu; foto: MUP Pomoćnik ministra policije i načelnik Sektora za ljudske resurse Vladimir Ilić rekao je da je Opština Babušnica ove godine imala čak 3 vanredne situacije, ali da su pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije i Aleksandar Vulin kao komandant Republičkog štaba za vanredne situacije učinili sve da se vanredne situacije u ovoj opštini što pre prebrode i završe.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, baš kao i ministar policije Aleksandar Vulin uvek su tu za svoje građane kada imaju problem i kada im je teško. Zahvaljujući uspešnoj ekonomskoj politici Aleksandra Vučića, naši pripadnici su sada znatno više opremljeniji i obučeniji tako da pored svoje hrabrosti, naši pripadnici imaju mogućnost i adekvatnu opremu da brzo i pravovremeno pomognu građanima širom Srbije - rekao je pomoćnik ministra.

Odbornici Skupštine opštine Babušnica, saopštavaju iz MUP-a, posebno su zahvalni ministru Vulinu na svemu što čini za odbranu i bezbednost Srbije i njenih građana.

Podsetimo, 6. septembar se u Babušnici obeležava kao Dan Opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Mile

    19:35 // 10. 9. 2021.

    A, da li će opština sprečiti enormnu krađu šume? Po selima samo danonoćno prolaze tovari sa drvima.

    • Borivoje Šurdilović

      21:22 // 10. 9. 2021.

      Taj problem datira još iz vremena kada si ti bio na vlasti. Tako da...

  • Катинац

    23:11 // 9. 9. 2021.

    Требало је Вулина да доведете да види у каквој јазбини радите. Овде, изгледа, нема нормалних!

  • TuRb●BOT

    21:39 // 7. 9. 2021.

    Niskočelac !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: