Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 30. 8. 2021.

| Društvo

Opština Babušnica raspisala konkurs za subvencije za mere energetske efikasnosti

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Dan kada se Babušnica oslobodila fašističkog okupatora
Raspisan konkurs; foto: Lj. F.

Za deo novca kojim bi zamenili stolariju, izolaciju zidova i krovova, nabavili kotlove za grejanje ili postavili solarne kolektore, građani Babušnice moći će da konkurišu do 17. septembra na konkursu za subvencije energetske efikasnosti koji je raspisala Opština Babušnica.

Opština Babušnica i Ministarstvo rudarstva i energetike učestvuju sa 50 % investicije, dok sa polovinom novca učestvuju sami građani. Ukupno je za ovu namenu iz opštinskog i republičkog budžeta opredeljeno 4 miliona dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju građani kojima je kuća ili stan za koji se prijavljuju mesto prebivališta Babušnica i koji imaju građevinske dozvole i dokaze o legalizaciji.

Za termičku izolaciju spoljnih zidova i krovova opredeljeno je 1,2 miliona dinara, a maksimalno učešće Opštine i Ministarstva je 50 %, odnosno 100.000 za domaćinstva i 85.000 za stanove, dok je za nabavku prozora i vrata određeno 1,9 miliona dinara - stoji u konkursu.

Za nabavku kotlova i peći na pelet ili gas opredeljeno je 500.000 dinara, dok je za postavljanje solarnih panela određeno 400.000.

Popunjeni, overeni i odštampani prijavni obrazac u 3 primerka (jedan original i dve kopije) i prateća dokumentacija dostavljaju se u zatvorenoj koverti sa naznakom: "Prijava za javni poziv za učešće građana i stambenih zajednica u sprovođenju mera energetske sanacije - ne otvarati“ - kažu u lokalnoj samoupravi.

Prijave se podnose lično, na šalteru Opštinske uprave u Uslužnom centru Opštine ili preporučeno poštom na adresu - Opština Babušnica, Komisija za pregled i ocenu podnetih zahteva za sufinansiranje mera energetske sanacije, Ratka Pavlovića br. 1, 18330 Babušnica.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja građani se mogu obratiti na telefon 010/385-112 ili na mejlove [email protected] i [email protected], a sva pitanja i odgovori biće objavljeni na internet stranici Opštine Babušnica.

Konkursna dokumentacija može se preuzeti na sajtu Opštine Babušnica ili na prijavnici Opštine.

Podsetimo, na jugu Srbije 11 lokalnih samouprava je potpisalo ugovore sa Ministarstvom energetike, a poziv građanima koji žele da konkurišu za subvencije za mere energetske efikasnosti objavili su i Dimitrovgrad i Vlasotince i Vranje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vasa S. Tajčić

    10:23 // 31. 8. 2021.

    Kada pročitam komentare dođe mi krivo... Što je rekao svojevremeno pok. Patrijarh Pavle "Biće nam bolje kada mi budemo bolji". Kritikujte ljudi ali konstruktivno. A ne samo reda radi.

    • Čudesni dribling

      12:32 // 31. 8. 2021.

      "Ovaj se Vasa u sve meša i zaprška je u svakoj čorbi!" - Rodoljub Petrović.

  • Miltenovic

    17:49 // 30. 8. 2021.

    Steta da se Babusnica zatvori,kopam njive pa si izleznem s drugari od 50 leta,nezenje te si ispijemo po tursku,vodimo politiku,dom ga vrljimo u nesvest,pa jutre paj jovo nanovo.

    • Miltenovic

      18:30 // 30. 8. 2021.

      Radeo sam i po Beograd,Vojvodinu uz mesalicu,skup je zivot tamo,sve skuplje...yam zejtin 150 ovde 180 dinara.

    • Milteovic

      19:24 // 30. 8. 2021.

      Doduse raboti i u D Kompani,al budala,neteja da rbotim,otido u Tigar i tam isto a na pakovanje nema vezu,nemase ga tg Bozilovic.Sa mi sestra radi tam,konfekcija,350 evra za Babusnicu dosta,jedino pozajebano nego uz mesalicu,proba i tova al nemoga,samo pakovanje ne mari.Bitno za kave da ima,i ako se najde neka po selava da se ozenim.

    • Miltenovic

      21:19 // 30. 8. 2021.

      I da pohvalim SNS,bolje se zivi nego dok bese DS,ne daj boze da dodje na vlast lopov Djilas.Vucic samo jos da dovede neke udavace iz Albaniju i da bude dozivotno predsednik ko Tito,il Karadjordjevic.

    • Čudesni dribling

      09:45 // 31. 8. 2021.

      A, be Miltenoviću, sg si se uveril kolko ovija narod razumi. Napuniše ti dzdnje pisuvanje sas minusi, ne razbiraju kvo je pisac tel da kaže! Od men si dobil plus.

    • Mitar

      07:57 // 1. 9. 2021.

      Vidi se da si iz selo.Ima li praziluk?

  • Bukva

    16:31 // 30. 8. 2021.

    Babusnicki glavesine silni, na konkurs za poljoprivredu i subvencije lepo prosli, po 2 hiljade
    Evra zadnje 4 godine svaku, para pa puca

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: