Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 19. 3. 2019.

| Društvo

Opština Bojnik kupila zgradu autobuske stanice

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
Bojnik zgrada Opštine
Šalteri ne rade od kako je propao "Jugekspres"; Foto: Google maps Screenshot

Zgradu propalog preduzeća “Jugekspres” - glavnu autobusku stanicu u Bojniku, kupila je Opština za nešto više od milion dinara. Kako se navodi na zvaničnom sajtu “objekat je od značaja za građane”, te su odlučili da ga kupe.

Stanica je izgrađena osamdesetih godina i ima 5 dolaznih i odlaznih perona, ali prema svedočenjima meštana, od kako je propao “Jugekspres”, ona ne radi.

Ima sigurno 10 godina kako to ne radi. Autobusi pristižu, ali šalteri ne rade - navode meštani.

Prema podacima dostupnim na opštinskom sajtu, stanica je od velikog značaja za opštinu Bojnik, te bi kupovinom “od strane drugog lica, stanovnici bili odsečeni”.

Ovu nepokretnost pribavili smo neposrednom pogodbom kako bismo sačuvali objekat koji je od velikog značaja za sve građane - navodi se na sajtu.

Da li će opštinsko rukovodstvo probati da “oživi” rad stanice, da li će ruinirana zgrada biti rekonstruisana, ali i da li će autobusi i dalje tu pristajati, od nadležnih nismo uspeli da saznamo, jer su danima “van kancelarije” i “na sastanku”.

Inače, stanica u Bojniku prodata je iz petog pokušaja, a kako stoji na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, procenjena vrednost joj je 4,2 miliona dinara.


I ostale “Jugekspresove” stanice se prodaju

I zgrade autobuskih stanica u Brestovcu, Lebanu i Vlasotincu, prema podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, oglašene su za prodaju.

Procenjena vrednost zgrade u Brestovcu, gde šalteri takođe ne rade od kada je “Jugekspres” propao, je oko 12 miliona dinara. Stanična zgrada u Lebanu vredi oko 5 miliona, a u Vlasotincu 7,65 miliona.

Podsetimo, u leskovačkom preduzeću “Jugekspres” nekada je radilo 700 ljudi. Stečaj je otvoren sredinom 2011. godine nakon 3 propala tendera za privatizaciju.

Imovinu ovog preduzeća u Leskovcu kupio je Grad za oko 40 miliona dinara, a na tom prostoru kompanija “Jura” trebalo bi da otvori svoj četvrti pogon.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: