Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:32, 29. 12. 2021.

| Društvo

Opština Bosilegrad gradi novu kuću porodici koja je u požaru ostala bez krova nad glavom

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Izgradnja kuće - Goleš Bosilegrad
Opštini se pridružio i "Help", javna preduzeća, Sportski savez; foto: Fejsbuk Vladimir Zaharijev

Porodici iz sela Goleš u bosilegradskoj opštini, kojoj je kuća nedavno do temelja izgorela u požaru, Opština Bosilegrad pomoći će da dobiju novi krov nad glavom. Prema rečima predsednika Vladimira Zaharijeva, Opština je do sada za materijal dala oko 2.000 evra, a nastaviće da finansira radove dok tri brata ne dobiju novu kuću.

Izgradnja kuće - Goleš Bosilegrad foto: Fesjsbuk Vladimir Zaharijev U kući bez koje su ostali pre mesec i po dana živela su tri brata sa svojim porodicama, a iz požara su se jedva spasili, pa je želja nadležnih, kaže Zaharijev, da se tim ljudima pomogne kako bi zaboravili na gubitak.

Kuću im je progutao požar, oni su jedva izvukli živu glavu. Centar za socijalni rad je napravio zapisnik i došlo se do zaključka da može da se pomogne. Opština je dala nalog da se izvrši predračun i brzo smo počeli da pomažemo ljudima. Slali smo sportiste koji nemaju aktivnosti, preko Sportskog saveza, da kopaju temelje, kamione da se istera šut i sve ono što je palo, oterali smo po dva kamiona blokova, šodera, peska, dasaka. Došlo se do izbijanja betonom cokle, na visini 50 centimetara sa gornje i 70 sa donje strane kako bi se izbegla vlaga i tu se stalo - kaže Zaharijev.

Izgradnja kuće - Goleš Bosilegrad foto: Fejsbuk Vladimir Zaharijev Međutim, dodaje, juče su radovi nastavljani, jer je i Oragnizacija “Help” imala sluha za problem, pa će i oni finansijski pomoći da se objekat završi.

Donator je juče došao sa arhitektom koja je predložila raspored. Objekat je 14,25 metara na 7 metara. Svi će dobiti po dve prostorije i posebne toalete, umesto drvenih, nabavili smo aluminijumska vrata i prozore. Opština je do sada dala oko 2.000 evra i sada nastavljamo dalji proračun, a donator će učestvovati dok može, ono što ne može će Opština nastaviti da finansira dok ne dođemo do krova - kaže Zaharijev.

Dodaje da će Opština obezbediti i novi nameštaj kada kuća bude završena i da se akciji mogu pridružiti svi ljudi koji su u mogućnosti da pomognu i doniraju ćebad, jorgane i druge potrepštine za domaćinstvo.

Inicijator izgradnje kuće je Opština Bosilegrad u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Međunarodnom organizacijom “Help”, javnim preduzećima i Sportskim savezom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kom

    23:31 // 29. 12. 2021.

    Iznenadiste me ovim člankom JV. Bravo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: