Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:44, 25. 4. 2019.

| Društvo

Opština Medijana: Počinju da rade javne česme

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
cesma sremac
Česma kod "Kalče" počeće da radi do praznika, tvrde u Opštini; foto: JV/J. A.

Sa 6 javnih česama danas je potekla voda, saopštili su iz Gradske opštine Medijana, a njih 9 počeće da radi pre uskršnjih i prvomajskih praznika. Iz Opštine navode da je ispitivanje mreže završeno i da je potvrđena bakteriološka i fizičko-hemijska ispravnost vode.

Već su, kažu u Opštini, počele da rade česme kod spomenika Ćele-Kula, kod TC “Zona 2”, na Trgu patrijarha Pavla kod Pozorišta lutaka, česma “Ktitor” u Duvaništu, “Puž” u Čairskom parku, “Donina” i ona na Trgu Republike.

Preostaje puštanje u rad Trebinjske česme kod Doma zdravlja, česme na Trgu kralja Aleksandra Ujedinitelja, na Trgu Pavla Stojkovića, na Trgu Stevana Sremca, česme kraljice Natalije u centru, na Trgu “14.oktobar”, na Keju 29. decembar kod hotela My Place i česme u Brzom Brodu kod Mesne kancelarije- kažu iz Opštine Medijana.

Građani još neko vreme neće moći da se osveže sa 3 česme jer su, kažu u Opšini, tokom zime oštećene. Reč je o česmi “Bure” na Palilulskoj rampi, onoj kod fontane u Čairskom parku i “Krst” u Parku Svetog Save. Saopštavaju da će i one početi da rade, kada se obavi popravka.

Inače, na teritoriji Medijane je ukupno 19 javnih česama. Većina javnih česama na teritoriji Medijane podignuto je 2013. i 2014. godine u okviru projekta "17 česama za 17 vekova Milanskog edikta“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anonimus

    16:13 // 25. 4. 2019.

    Ispred verskih objekta da mozemo da operemo ruke i noge i da se okrepimo lekovitom cesmusom.

  • Ulaz u verski objekat

    16:12 // 25. 4. 2019.

    Da peremo noge.

  • Pitka i cista

    15:40 // 25. 4. 2019.

    A ide jos veca nestasica vode.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: