Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 10. 3. 2021.

| Društvo

Opština Medijana: Uklonjeni opasni delovi mobilijara u Svetosavskom parku, moguća popravka

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
nebezbeni park
Problem rešen tako što su uklonjeni opasni delovi, kažu iz Opštine i najavljuju popravku; Ilustracija; foto: čitalac;

Nakon pisanja Južnih vesti da su mobilijari u nekoliko niških parkova, prema oceni roditelja koji tamo dovode decu, oštećeni i nebezbedni za igru, iz Opštine Medijana tvrde da su opasni delovi u Svetosavskom parku uklonjeni, te da je moguće da on bude popravljen.

Građani su, kako su svedočili, primetili da iz betona u Parku Svetog Save viri feder na mestu gde je bila igračka za ljuljanje, kao i da su tobogani polomljeni, a vrteške nebezbedne. Zbog toga su procenili da nije sigurno za njihovu decu da se igraju u tom delu parka.

Iz Opštine Medijana najpre su odgovorili da je za održavanje mobilijara u parkovima zadužena JKP Mediana i da su nadležne u tom preduzeću obavestili da su neki od mobilijara oštećeni i nebezbedni.

Sudeći po najnovijem odgovoru koji je stigao iz te Opštine, problem je rešen i najavljena je popravka.

Prema izveštaju nadležnih gradskih službi sa terena ka komunalnoj inspekciji GO Medijana, opasni delovi mobilijara u Svetosavskom parku su uklonjeni, a biće razmotrena i mogućnost njegove popravke i dovođenja u ispravno stanje - kažu iz Medijane.

Podsetimo, osim u Svetosavskom parku, roditelji su nebezbedne mobilijare primetili i u “Čairu”, kao i u parku kod Trga kralja Aleksandra, ali za probleme u tim parkovima još nema odgovora nadležnih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš Bošković

    11:22 // 10. 3. 2021.

    Održavanje je rak-rana cele Srbije, pa i Niša.

    Prijavim oborenu ogradu na fudbalskom terenu na bulevaru JKP Medijani, oni odnesu oborenu ogradu i što se njih tiče, "problem je rešen". A nije rešen jer ograde više nema. Rekli su mi da "nema budžeta za novu". Dakle, nema para.

    Onda sve to padne u zaborav i na kraju se niko više i ne seća da je tu ograde uopšte i bilo.

    • Mare

      15:19 // 10. 3. 2021.

      Izvini, a kakve veze ima komunalno preduzeće sa ogradama na sportskim terenima? Ako su izašli i uklonili oštećene delove ograde i žice da se neko dete, ne daj bože, ne povredi trebalo bi da ih pohvališ, jer im to nije delatnost. Što se grada tiče...cepaj!

  • Mara

    09:52 // 10. 3. 2021.

    Svaka čast i pozdrav najvernijem radniku opštine medijana Bati Nikolić u,on je sve to sredio

  • Jason Bourne

    09:31 // 10. 3. 2021.

    Bilo bi lepo da postoji neka organizovana sluzba koja ce u tacno odredjenim vremenskim razmacima pregledavati i popravljati sprave u parkovima. Ovako samo se kampanjski radi, uz znacajnu upotrebu finansijskih sredstava. Kupuju se najjeftinija sedista za ljuljaske i klackalice koja traju jednu sezonu i odmah propadaju od kise i snega. Klackalice niko ne podmazuje... Vecina sprava ima nedostataka.

    • Mitarius

      20:48 // 10. 3. 2021.

      Bilo bi divno...može se naći na internetu koliko grad Niš odvaja iz budžeta za dečije mobilijare-to su javni podaci. Pozicije su minimalne i jadne, za Niš. Kao šlag dođu frustrirani klinci koji uništavaju taj mobilijar posle 2-3 piva, uspavanu policiju i komunalnu policiju. Srbistan

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: