Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:49, 17. 7. 2019.

| Društvo

Opština Medijana: Zbog kvara se uskoro uklanja česma "Puž"

Autor:T. RadivojevićIzvor:Južne vesti
cesma puz
Stavljena metalna rešetka da bi se prišlo do česme; foto: JV/T. R.

Česma “Puž” u niškom parku Čair, koja je često pokvarena, zapušena i poplavljena, uskoro će biti uklonjena kako bi se popravio kvar, najavili su iz Gradske opštine Medijana. U Medijani ne preciziraju kada će biti sklonjena, niti kada će radovi biti završeni. Inače, u Opštini ističu da su ove godine kvarovi na javnim česmama češći nego pre.

Zbog zapušenog slivnika s vremena na vreme česma “Puž” bude okružena velikom barom, pa deca i odrasli moraju da izvode prave male akrobacije kako bi popili vodu sa česme. Voda se često preliva i na travnjak, pa je i blato u blizini česme.

cesma puz I blato od vode koja se sliva; foto: T. R.Kada se problem i reši, to bude kratkotrajno, pa u Opštini Medijana kažu da su neophodni kompleksiji radovi kako bi se sanirao kvar ispod mozaika koji okružuje česmu.

Na česmi „Puž“ utvrđeno je da je pukla cev koja prolazi ispod same česme. U dogovoru sa JKP Naisus planirano je uklanjanje česme i saniranje nastalog kvara u narednom periodu - navode u Opštini.

Međutim, ne navode kada će to biti učinjeno.


Još jedna česma u kvaru

trebinjska Česma kraj Doma zdravlja ostala bez zavrtnja; foto: T. R.U kvaru je i “Trebinjska česma” u Ulici Vojvode Mišića, u blizini Dom zdravlja. Na slavini nema zavrtnja, pa voda stalno teče.

O kvaru na Trebinjskoj česmi biće obavešteno JP Niš-stan, koje prema ugovoru ima obavezu održavanja javnih česama na području GO Medijana - poručuju iz Medijane.

Iz JP Nišstan kažu da oni rade po nalogu Opštine Medijana, te da će popraviti sve ono što im opština da kao nalog.

Podsetimo, prošlih godina se o česmama na teritoriji Medijane starao Vodovod, a ove godine je Opština potpisala ugovor o sanaciji i održavanju sa Nišstanom.

Inače, u Opštini Medijana primećuju da građani ove godine češće uništavaju javne česme nego inače. Napominje da to iziskuje nepotrebne troškove, a građane Niša ostavlja bez vode kada im je ona najpotrebnija. Zato apeluju na građane da ne oštećuju česme, već ih čuvaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • deki

    07:43 // 23. 8. 2019.

    Dok Vi obavestite Nistan ili vec ko je nadlezan voda curi li curi i tako mesecima ,samo se dopisujte i ne brinite i ne poduzimajte nista gradjani ce to nadoknaditi .

  • Tihomir Nešić

    23:51 // 17. 7. 2019.

    A da li će i kada puž biti vraćen. Jer to je umetničko delo i lep spomenik,ukras grada. Njegovo potpuno uklanjanje je vandalizam.

  • djole

    20:53 // 17. 7. 2019.

    Ko li je ovde zatajio? Ko li kome ovde namesta radnju?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: