Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 3. 4. 2023.

| Društvo

Opština Medijana finansira vantelesnu oplodnju parovima sa svoje teritorije

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
vantelesna-foto-vk
Rok za prijavu kandidata je 21. april; foto: Vanja Keser

Bračni i vanbračni parovi sa teritorije Gradske opštine Medijana kojima je potrebna pomoć u lečenju neplodnosti, mogu da se prijave na konkurs Opštine za dodelu pomoći “Sveta Petka” kojom se finansira vantelesna oplodnja.

Kako piše u javnom konkursu, žene i muškarci koji žive u bračnoj zajednici, ali i oni koji nisu u braku, i koji su punoletni i poslovno sposobni, mogu da se prijave na konkurs i ostvare pravo na novčanu pomoć kojom će se finansirati vantelesna oplodnja. Jedan od uslova je da moraju da vode zajednički život u skladu sa zakonom kojim se uređuju porodični odnosi.

Supružnici, odnosno vanbračni partneri i koji su sposobni da vrše roditeljsku dužnost i u takvom su psihosocijalnom stanju na osnovu koga se opravdano može očekivati da će biti sposobni da obavljaju roditeljske dužnosti, u skladu sa zakonom, u interesu deteta - navode u javnom konkursu.

Pravo na pomoć imaju parovi kojima su mogućnosti za drugačije lečenje mali, a komisija u sastavu od tri doktora medicine radiće procenu. Partneri koji su prethodnih godina dva puta ostvarili pravo na pomoć “Sveta Petka” ove godine nemaju mogućnost da konkurišu.

Visinu iznosa za pomoć utvrdiće Veće Gradske opštine Medijana, po potpisivanju ugovora parovi imaju dve godine da iskoriste pomoć.

Rok za prijavu kandidata je 21. april.

Jedan od uslova je da oba partnera imaju prebivalište na teritoriji Gradske opštine Medijana najmanje godinu dana bez prekida, a ostali uslovi i detalji konkursa mogu da se pogledaju na sajtu Opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    18:46 // 3. 4. 2023.

    A Palilula i Pantelej?

    • Riki

      21:13 // 3. 4. 2023.

      Marko ovaj dupljak,preletac racuna da ce da bude opet kad preleti.Nije popravljao cesme sad ima za 9vo. Folirant belosvecki.

    • Saveta

      00:19 // 4. 4. 2023.

      Ista priča i za đake prvake!
      NEMA...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: