Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 23. 11. 2023.

| Društvo

Opština Palilula izradiće plan za obnovu samoposluge na Delijskom visu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
samoposluga 1
Palilula radi projekat neophodan za ozakonjenje; foto: S. V.

Projekat postojećeg stanja i plan radova za obnovu nekadašnje samoposluge u naselju Delijski vis u Nišu nakon čega će taj objekat biti ozakonjen i moći će da se izda u zakup, izradiće Gradska opština Palilula, odluka je Gradskog veća. Nadležni tvrde da su radovi na ruiniranom objektu u toku, ali građani kažu da radnike ne viđaju

Gradsko veće Odlučeno na sednici Gradskog veća; foto: JV / Tamara Todorović Većnici su na sednici odlučili, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obrazložila da je izrada plana neophodna i da će taj deo posla biti prepušten Opštini Palilula.

Mi smo sada ovom Odlukom Gradskoj opštini Palilula naložili da ona izradi neophodan projekat, koji je, opet kažem, neophodan za ozakonjenje tog objekta koji nema upotrebnu dozvolu. Nama je to jako važno, s obzirom na to da su građani tražili objekat u kome će se nalaziti supermarket, pošta, apoteka i sve ono što su potrebe jednog naselja - rekla je Sotirovski.

Ona je dodala da će Nišstan izvoditi radove i da će po završetku svih radova, Grad ući u proceduru oglašavanja i davanja u zakup tog objekta. Kako kaže, veruje da će se javiti oni koji imaju interesa da tu nešto otvore.

Iako su većnici na sednici tvrdili da su u toku radovi na krovnoj konstrukciji, meštani koji žive oko samoposluge kažu da radnike ne viđaju.

Ništa se konkretno ne dešava, bez obzira šta oni pričali, ni ja ni komšije nismo videli da neko nešto radi na krovu. Krov se sigurno ne radi, videli bismo ih pa živimo tu - kaže Milan Spasić iz Udruženja “Radne akcije Delijski vis”.

Gradonačelnica je pre 40 dana obećala meštanima Delijskog visa da će sređivanje krova biti prva faza u obnovi samoposluge. Građani su tada zahtevali da konkretni radovi krenu pre izbora i dali rok od mesec dana za početak radova ili će nastaviti sa protestima. Kako su i obećali, planiraju da do 10. decembra sačekaju da krenu radovi, u suprotnom će ponovo izaći na ulicu.

Podsetimo, meštani Delijskog visa se godinama bore da se obnovi samoposluga u njihovom naselju. Ove godine su nekoliko puta izlazili na protest, a nakon blokade pruge na Trošarini gradonačelnica ih je obišla.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laki

    07:31 // 24. 11. 2023.

    Hm Kurta prebacio loptu Murti ovaj iznenađen nemoze je uhvatiti, trazice pomoć od magare, magare u glib al ga tovare,tovare i na kraju lipše. Izbori.

  • Tajanstveni Alan

    19:37 // 23. 11. 2023.

    Ce vi pretupaju ! Pa, sta ste ocekivali ? Niko od vas ne veruje u taj sns, AV, vec samo gledate interes !Vas voljeni precednik je drzi, dzabe vam zvezdanova podrska .

  • Vlajko

    19:33 // 23. 11. 2023.

    Pročitavši članak nasmejao sam se do suza."Opština Palilula će napraviti projekat". Kako vi to mislite?ko u opštini će napraviti projekat?portir? sekretarica?onaj "čokanče" ili vrhunski im predsednik?rođen za sve funkcije u ovoj kasabi.Dokle ćete se (umišljeni velikani) sprdati sa narodom,sa svojiom gradom,sa svojom Srbijom(koju uopšte ne volite).Premda imaju stručnjake za prekograničnu saradnju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: