Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 8. 2. 2013.

| Društvo

Opština Prokuplje preuzela deo Hameuma

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
CAM00295.jpg
Zgrada prokupačkog Hameuma

Prokupačka opština potpisala je ugovor sa Direkcijom za imovinu Republike Srbije kojim Prokuplje na korišćenje dobija deo zgrade Hameuma.

Opština će ubuduće koristiti prizemlje i podrum zgrade, čija je ukupna površina 800 kvadrata, a u planu je da se taj prostor, koji je godinama neiskorišćen, pregradi i u njega smeste Služba mesnih zajednica, lokalna poreska administracija i Direkcija za koje se do sada plaćao zakup.

- Mesečno se na ime zakupa prostora za ove službe odvaja 2.400 evra, što godišnje iznosi 35.000 evra. Ukoliko bismo im obezbedili prostor, rasteretili bismo naš budžet za tu sumu - pojašnjava predsednik opštine Prokuplje Ljubiša Đurković

On dodaje da spratovi na kojima su hotelske sobe nisu dati na korišćenje lokalnoj samoupravi i da je to preuzeo privatnik. 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dalibor Mitrovic

    14:15 // 11. 2. 2013.

    Bas sam srecan . Grupa od tridesetak naprednjaka sa osnovnom skolom je krenula da radi u opstini, a strucne ljude isteruju na ulici. Sramota !!!

  • jefimija

    08:51 // 11. 2. 2013.

    Zakup filcarine zgrade je na pet godina pocev od 2010.godine za samo dva sprata dok se druga dva sprata placa zakup. Od restorana napraviti kancelarije koliko to kosta? Koliko kosta nova mreza za internet i ostale sitnice? O stetnosti ugovora sa filcarom necu da komentarisem to neka utvrde drugi. Lokalna poreska i treba da bude u centru grada ali u zgradi opstine a ne u Hameumu.Smesno da nemam reci.

    • prokupcanin

      16:32 // 11. 2. 2013.

      Vidis,ja sam mislio da je bilo na 30 godina,a znam da su u pitanju dva sprata.Ako je na pet,onda je stetno,ako je na duze moze da prodje.To je jedino sto je moglo da se izvuce u tom trenutku,jer oni porez na zemljiste ne bi platili.Znam kolika je frka bila oko toga.Za Hameum se slazemo.Ako stvarno misle da to pretvore u kancelarije,imaju ozbiljan problem u svojim glavama.Bolje da se pozabave prostorom u soliteru na carini...

  • Dejan

    16:17 // 8. 2. 2013.

    12 x 2400 = 28800

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: