Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 23. 4. 2019.

| Društvo

Opštinama Pirotskog okruga 17 miliona za lokalne projekte

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Dimitrovgradu odobrena 2 projekta
Dimitrovgradu odobrena 2 projekta; foto: Lj. F.

Novac koji su dobili iz budžetskog fonda za lokalne samouprave, opštine Dimitrovgrad, Bela Palanka i Babušnica iskoristiće za realizaciju gastronomskih manifestacija, uvođenja E-uprave i za sređivanje skupštinske i fiskulturne sale.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije sa oko 500 miliona dinara finansiraće ove godine 77 projekata u 63 lokalne samouprave, a među izabranim projektima našlo se i 5 iz Pirotskog okruga.

Opštini Dimitrovgrad dodeljeno je 4,8 miliona dinara za unapredjenje e-uprave i još 958.000 dinara za realizaciju manifestacije u spremanju ajvara "Izađi mi na teglu". Predsednik Vladica Dimitrov kaže da će Opština iz svog budžeta dodatno finansirati ova 2 projekta.

Naš deo je 1,7 miliona dinara za skupštinsku salu. Osim uvođenja konferencijskih jedinica za glasanje, unapredićemo sistem vođenja zapisnika i kontrolu glasanja. S druge strane, izvršićemo kompletnu rekonstrukciju skupštinkse sale - kaže Dimitrov.

Odbornici će dobiti nove fotelje, radiće se podovi, zidovi, menjaće se prozori i vrata, dodaje Dimitrov, a iako je rok za završetak projekta kraj godine, kaže da će pokušati da do Dana opštine, 21. septembra, završe sve radove.

Dimitrovgrađani su dobili novac i za turističko-gastronomsku manifestaciju koja se održava u više srpskih gradova, a novac od Ministarstva iskoristiće se za edukatiivne programe, povećanja broja proizvođača ajvara i promotivni film. Ministarstvo podržalo manifestaciju u 2 opštine pirotskog okruga Ministarstvo podržalo manifestaciju u 2 opštine pirotskog okruga; foto: arhiva JV

Interesantno je da je novac za istu manifestaciju "Izađi mi na teglu" dobila i Bela Palanka. Za edukaciju proizvođača popularne zimnice i dodatne sadržaje Ministarstvo im je odobrilo 856.000 dinara.

Najviše novca dobila je Babušnica i to 10,5 miliona dinara, a novac će iskoristiti za 2 projekta. 4 miliona će otići na uvođenje elektronskog sistema vođenja sednica skupštine, dok će 6,5 miliona dinara biti iskorišćeno za sređivanje fasade na fiskulturnoj sali Osnovne škole “Despot Stefan Lazarević”.

Predstavnici opština prisustvovali su juče potpisivanju ugovora sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a novac na svojim računima Opštine će imati do kraja meseca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prevarant

    10:46 // 26. 4. 2019.

    Pa to je sjajno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: