Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:43, 15. 3. 2013.

"Opstrukcija javne debate u Nišu"

snimak foto: RTS

Pretvaranjem javne rasprave u populistički intoniran miting, pitanja vezana za reformu medija su dramatično politizovana, navedeno u zajedničkom saopštenju nacionalnih novinarskih i medijskih udruženja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Перица Мали

    14:23 // 15. 3. 2013.

    Гледао сам директан пренос,хтео бих да избегнем неке тешке речи, али онај и онакав покушај организатора,кажу важан демократски институт у реформи медија, није могао донети ништа новог осим оног циркуса.Мислим да смо сви ми који се залажемо за праву реформу медија и борбу за равноправни однос према регионалним медијима заболи аутогол.Плашим се да организатор није смишљено очекивао овакав развој догаађаја.Мислим да од реформе неће бити ништа, и то због борбе на овакав начин.Нисам против јавне расправе,али не могу реформу медија вршити гледаоци локалних тв из Врања које је неко довео са собом а који не праве разлику да ли се налазе на хавној расправи о медијима или на позоришној представи комичног карактера.Да не помињем разне ликове познате и непознате,заслужне бивше и садашње новинаре,политичаре и тако даље. Вашар. Није чудо што је дошло до инцидента, и то према страним представницима,блам. Опет кривица организатора. Јавна расправа да али стручне јавности и компетентних ликова.Не пијац.

  • Juznjak

    14:44 // 15. 3. 2013.

    Cemu ovakav tekst ?
    Zar ovo ne vodi ka podrzavanju nacrta zakona o informisanju da postoje SAMO RTS I RTV !
    Pa cekajte , ako se privatizuju javna medijska preduzeca , zasto se onda to ne uradi sa RTS-om i RTV-om ? Pa i oni su javna preduzeca, zar ne? Po cemu su oni jedinstveni ?

    Ako ste pazljivo slusali diskusiju, gospodin Avramovic, je rekao u jednom trenutku da je RTV regionalni servis ! A zasto onda drugi ne mogu da imaju regionalne servise ???

    Ako je Vojvodina multikulturala , sta cela Srbija i Nis nisu ? Zasto RTS nema program na jezicima nacionalnih manjina ?
    Nis je takodje kao Vojvodina multikulturalna sredina (pogledajte popis stanovnistva)!

    Nadam se da necete da mi cenzurisete komentar, kao za predhodnu vest oko sukoba na debati.

  • Djole

    15:34 // 15. 3. 2013.

    Drage moje Nislije. Ruku na srce i budite iskreni, da li Niska televizija zasluzuje da bude javni servis? Sa kojim novinarima? Sa kojom tehnikom? Smesni su i jadni sa direktnim ukljucivanjem i slikom iz centra grada kao da se javljaju iz Australije. Taj kadar koji je u NTU od uvek je bio poslisan i rezimski. Sa kojim progremom kadrovima i uredjivackom politikom zele da budu javni servis? Motka u ruke i proterati neradnike sa ove televizije i dovesti nove mladje i kreativnije kadrove koji ce sa vise elana i volje da rade na ovoj televiziji. Ovakva kakva je sada gora je i od najgere Niske televizije Belami.Sram Vas bilo sto zelite da se natovarite na grbacu ovog napacenog i osiromasnog naroda.

    • Vesna

      13:55 // 16. 3. 2013.

      Kultura, profesionalizam i ugled = NULA!

      Trocasovna jutarnja emisija koja je iskoriscena za poziv gradjana na masovni dolazak ispred Galerije u cilju "borbe za ocuvanje nase tv kuce", je pokazala sav primitivizam. To je i otislo u etar.

  • Dr.Pravdic

    18:13 // 15. 3. 2013.

    Juce skoro da nije ni bilo rasprave na nacrt zakona.Niski kvazi politicari su samo potvrdili da su rodjeni za populisticke ulicne nastupe i da im je bitna samo licna promocija.Izvestaji iz Skupstine Srbije govore koliko ponaosob zastupaju interese grada.I ono juce sasvim sigurno nece doprineti da se izborimo za bilo kakav javni servis ovog dela Srbije.

  • Nura

    21:05 // 15. 3. 2013.

    Desio se sudar dve civilizacije, dali smo zaista u tolikoj manjini?, zavladao je haos, sila se primenjuje svuda i u svemu. Ljudi se povlače kažu OVO VREME TREBA PRESPAVATI!.
    AKO TO I URADIMO ŠTA ĆEMO ZATEĆI KAD SE PROBUDIMO?
    Nemoral, podmetanja, politička sila,razaranje svega ....TO JE NAŠA SLIKA, SLIKA OVOG VREMENA
    OVO NIJE MOJ SVET!

    • Sima

      01:05 // 16. 3. 2013.

      Plasim se da jesmo u manjini ali me to ujedno i raduje jer smo razliciti. Rekosmo i da su se vratile 90-e, ne veruju, vidim iste ljude juce i ne mogu ja da verujem. Recnik isti, slika losa, oni nevaspitani, a mi?
      Mi bi nezavisnost uredjivacke politike, istinu i blagovremeno informisanje... i ako bi moglo mirno, sa ovima, nemoguce.
      Rece Zoran nema spavanja, spavacemo kada odemo u penziju.
      Budni cemo da sanjamo:-) ali promene ce morati da se dese, promene i u medijskom sektoru i u nama samima, plata ce morati da se zaradi a sposobnost, znanje i kvalitet da se ceni.
      Nadam se da cemo uspeti u tome. Nura vidimo se ubrzo na trgu. Javi sta si sanjala:-)

  • bex

    08:53 // 16. 3. 2013.

    Ne zelim da placam nikakve javne servise , na trziste pa ako vrede opstace!!!

  • Snezana Ni

    10:54 // 16. 3. 2013.

    Drage mlade kolege NTV,televizija je skupa igracka,pogotovu,ako se da u ruke politicarima.Zacas mogu da je slome.Uostalom,vi bastinite gradsku televiziju na kojoj je omiljeni lik bio jedan i sada aktuelni brka.Zbog toga su televizori bacani sa vasih prozora.Neka vas na to podsete starije kolege iz vaseg okruzenja.

  • bla bla

    12:16 // 16. 3. 2013.

    Ово није само питање медија и информисања,већ дубоко политичко питање,које се тиче свих људи на Југу Србије.Јужна Србија је најсиромашнији део Републике Србије,дакле сиромашнији и од Источне Србије и Рашке области.Највише осуђујем нишке политичаре,којима је једини интерес да из нишке што пре пређу у београдску скупштинску клупу,по могућству да се потпуно преселе у БГ.Докле год нишки политичари не размишљају о интересима Ниша и Јужне Србије,дотле ће овај град и регион да сиромаши и пропада.Потребно је да се народ на Југу уједини око једног циља-борба за аутономију Јужне Србије!Ако може Војводина,где је већинско становништво српско,онда може и Јужна Србија!Позивање Војводине на националне мањине као разлога за аутономију није одговор,јер и на Југу живи неколико нациналних мањина.

    • ЛикизНиш

      13:57 // 19. 3. 2013.

      Само на фали још једна регионална влада и скупштина овде да и њих плаћамо.

  • Jelena

    13:55 // 16. 3. 2013.

    Gledala sam prenos i ostala nema. Broj komentara pokazuje da nismo potpuno svesni šta se zapravo desilo.
    Pokazali smo da smo na dnu lestvice, i Niš netreba da nosi prefiks Grda jer ovako prezentovan to nezaslužuje.
    Gradonačelnik upada kao šerif, priča o ulošcima i pivu - sramota, i po šemi koju je dobio o prezentovanju stranke nastupa nestranački. Smatrala sam ga za iole kulturnog čoveka, kad je postao gradonačelnik rekla sam prijateljima sreća bar je on.
    Sada kažem kako sam mogla toliko da se prevarim u vezi vas Gradonačelniče, primećujete ni veliko slovo nestavljam na "vas"
    Svi znamo da ste sudelovali u organizaciji srama i nevredi vam loš ste čovek, neznate da vodite grad. Učinili ste grad paklom.
    A Niš svakim danom ima sve lošiju sliku.

  • Mi sasvim obični

    14:40 // 16. 3. 2013.

    Mi sasvim obični ljudi. Najiskrenije se izvinjavamo NUNS-u.
    Zato što ste umesto argumentovane rasprave,dobili netolerantnu i ipolitički instruisanu debatu.
    Mi sasvim obični gradjani stidimo se ovog šte se desilo. U našem gradu žive i čestiti ljudi, žalimo što niste imali prilike da nas upoznate, ali smo sigurni da znate da postojimo i da postoji misao.
    Primite naše izvinjenje u vezi ponašanja Gradonačelnika, i institucija grada.
    Svakim atomom naše snage potrudićemo se da u godinama koje dolaze napravimo odgovornije društvo.
    Iskren pozdrav iz Niša
    sasvim obični..

  • Luka

    15:03 // 16. 3. 2013.

    Ozbiljna opstrukcija pojedinih lokalnih javnih preduzeća koje se bave informisanjem - nije mogla da se desi bez političke podrške vladajuće većine.
    Slažem se sa predhodnim komentarom da nam je gradonačelnik otišo u aut.
    Agitovanje je išlo vrlo ozbiljno uz pomoć političara, zvali su udruženja, pojedince...dobili instrukcije, gradjane jurili po gradu, Žika bivši tv5 - izgubio i on kompas tog jutra pre rasprave saletao prolaznike po gradu...... Sve razumem, teško je vreme al....
    I naravno ovakvim ponašanjem probranih -podobnih članova zajednice ovaj važan demokratski institut se obesmišljava.Obesmislili su sve čega su se dotakli.

  • Andrija

    21:38 // 16. 3. 2013.

    ODGOVORNIMA:
    Etiku dobrih namera trebalo bi da zamenite etikom odgovornosti za posledice.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: