Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:04, 15. 4. 2011.

Optužbe protiv direktorke Simfonijskog

Predstavnici sindikata Simfonijskog orkestra optužili v.d. direktora Tatjanu Minčič-Veličković da odluke donosi bez saglasnosti UO. Ona negira optužbe. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Mika

    21:48 // 15. 4. 2011.

    Hvala za clanak, mada se autor malo "izvrljao s' padezi" ;-)

  • Удружење Ћирилица

    00:35 // 16. 4. 2011.

    Све најаве наступа Симфонијског оркестра из Ниша су без изузетка на
    латиници. Натпис на згради Симфонијског оркестра је чак четири пута мењан у складу са страначком опредељеношћу тренутних градских и републичких власти.
    Чиме се руководе људи из нишког симфонијског оркестра кад је у питању избор писма и каква је била доскорашња пракса у српском народу по том питању видите у овом чланку...

    http://ћирилица.bestfromserbia.com/Отворена-Писма/110415_92a/

  • gale

    11:28 // 16. 4. 2011.

    Eh, da su koncerti na amaterskom nivou, bilo bi i dobro, pa oni bre citaju s lista za vreme koncerta! Pola njih ne svira nego se shlepa.. Sprdnju su napravili od Simf. ork. O Nimusu necu ni da trosim reci, to mu vise dodje kao neka familijarna priredba gde svake godine sviraju isti (nekvalitetni) ljudi, studenti, polu-profesionalni muzicari, stranci (samo zbog stranog prezimena, ni slucajno zbog nekog kvaliteta) i sve na osnovu veza. Pa u ovom momentu mogu da nabrojim bar 10 nasih, izuzetno kvalitetnih ljudi, iz inoa koji bi se odazvali za male honorare! Mislim da moze dole da se napravi jedan dobar festival, da se iskoriste poznanstva nasih muzicara, da se dovedu zaista vrhunski umetnici za male pare, ali to niko ne zeli da uradi.. Ipak ovako moze da se stavi koji dinar u dzep..

  • akter

    16:28 // 16. 4. 2011.

    Gospođa VD direktor izgleda da nezna da je i ona član Saveta Nimusa bez obzira što je prisvojila "volontersku" funkciju umetničkog direktora.
    Ili pak želi odgovornost da svali na na svoje partijske koleginice Nađu Marković i Vesnu Bratić na funkcijama predsednika saveta i selektora Nimusa.
    Poznajući moralni potencijal Tanje Minčić ne bi čudilo ni jedno ni drugo.

  • zamrzivač

    16:56 // 16. 4. 2011.

    Direktorka od odbrenog projekta Ministarstva kulture vrednog pola miliona dobila papir.
    A da nije onda keš završio u stranci iz koje je direktorka?
    Šta se pitate koja stranka, koja bi druga mogla ako ne G17.

  • cruze

    21:18 // 16. 4. 2011.

    Juče, gosim Mlađa (direktorkih mentor) vršio promociju URS u sali NSO.Sala beše poprilično popunjena.
    Eto ideje.
    Zašto ne bi G17 stalno do izbora imao promociju u sali NSO jer njihovi članovi ionako ne mogu popuniti salu Doma vojske a o trgu da i ne govorimo.Imali bi besplatnu salu a naravno direktorka bi dala i muziku.
    Dvostruka korist.
    A direktor bi u izveštaju istakla da su sale na koncertima(promocijama G17) bile pune.
    Ovako kako je ona na čelu NSO neretko imamo više muzičara na bini nego posetilaca u sali.

  • snezana Jovanovic

    00:19 // 18. 4. 2011.

    Da je v.d. direktorka postavljena tako sto je prekrsen Zakon, objasnjeno je odgovorom na pitanje koje smo dobili od Ministarstva za kulturu. Zasto to niko iz medija ne objavljuje, iako su svi taj papir drzali u rukama u petak na press konferenciji?

  • Posmatrač

    10:11 // 18. 4. 2011.

    Mada mi Južne Vesti često ne objavljuju komentare, a vidim i da su povukli iz taba-a vesti sa najviše komentara vest "Volonteri sa duplim honorarima", iako ima najviše komentara, ipak ću komentarisati, kao neko ko je zainteresovan za situaciju u kulturi u gradu u kome živi.
    @Snežana Jovanović: Ja sam čuo da se Ministarstvo kulture oglasilo izjavom da je sadašnja direktorka nezakonito postavljena na funkciju v.d., ali tu Izjavu nisam nigde video, ni pročitao?! Zašto je Vi ne objavite na nekom od svojih sajtova, grupa ili ovde, ukoliko je imate, pa da nam neko pravno protumači ko je prekršio Zakon? Koliko sam shvatio, to je zvanično saopštenje Ministarstva za kulturu, pa je pitanje zašto to Ministarstvo ne reaguje zbog kršenja Zakona i zašto je v.d. i dalje tu gde jeste. Ima mnogo pitanja na koja treba dati odgovor - eto teme za istraživačko novinarstvo (500.000 dinara za Ohridsko Leto, ko je potpisom odobrio Plan i Program Simfonijskog za ovu godinu kad je Upravni odbor opstruiran, zašto nije usvojen Izveštaj ni za 2009., ni za 2010. godinu, a da to ne bude izneseno kao problem pred Skupštinu Grada, honorari, itd...) Lepo ste počeli sa onom emisijom na ANEM-u i to je srž pitanja: koja je svrha postojanja Vas kao Upravnog odbora, Nadzornog odbora i ko uopšte ima ingerencije da kontrološe rad sadašnje v.d., i naravno snosi posledice u slučaju eventualnih nepravilnosti ili "ne daj Bože" zloupotreba?

  • Саша Ђорђевић

    17:25 // 18. 4. 2011.

    Како, бре, ову в.д. директорку није срамота? Пази, "тих 500.000 смо добили само на папиру"? Па, не, требала си да добијеш у кешу! Наравно да је добила на папиру, само је питање где су потрошене, на то није дала одговор! Овакво њено понашање је чист егзибиционизам! Било ко нормалан, после оволиких афера, хонорара, бас кларинета, клавира и оваквих аргументованих прозивки, сам би дао оставку, а који су њени мотиви да и даље буде у фотељи? Од ње не видесмо ништа аргументовано, ни документовано? У праву је овај "Посматрач" : на крају ће Одбор за именовање (на чијем је челу опет Г17) да смени цео Управни, Надзорни, а њу ће да легализују на месту, овога пута, директора и НИКОМ НИШТА! То би било већ други пут да Одбор за именовање кроји чланство у Управном који не жели да легализује њене брљотине и ником ништа није сумњиво? Докле, бре, више? В.Д. директорка, дајте сами оставку и вратите се да свирате, међу оне које би требало да доживљавате као колеге. Или вас је управо тога страх?!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: