Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 8. 12. 2020.

| Društvo

Ordinacije opšte medicine niškog Doma zdravlja prelaze u kovid sistem, ambulanta "Čair" izlazi iz tog režima

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
dom zdravlja
Nova organizacija kovid ambulanti u niškom Domu zdravlja; foto: LJ. J.

Od srede, 9. decembra, Dom zdravlja Niš u kovid ambulante uključuje i sve ordinacije Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih u centralnoj zgradi, pa će kovid pacijenti koristiti glavni ulaz, a takozvani ne-kovid pacijenti odlaziće na ulaz 5. Od sutra zdravstvena stanica "Čair" prestaje da bude kovid ambulanta i biće namenjena pacijentima koji nemaju simptome virusa korona, dok "Duvanište" ostaje u kovid sistemu.

Iz Doma zdravlja kažu da je razlog za novu organizaciju trenutna epidemiološka situacija.

U periodu od 7 do 22 sati radiće Centralni objekat niškog Doma zdravlja, kao i sve ordinacije za zdravstvenu zaštitu odraslih.

Primaće pacijente sumnjive na COVID-infekciju radiće se klinički pregled lekara opšte medicine. Labaoratorijske analize u prostoriji broj 59 u prizemlju. Pacijenti će koristiti ulaz broj 1. Ukoliko su neophodne usluge radiološke dijagnostike pacijenti će koristiti ulaz za podrumske prostorije neposredno pored ulaza broj 1. Uzorkovanje i detekcija dokazivanja virusnog Ag SARS-Cov-2 (antigen) i testiranje na COVID-19 infekciju PCR metedom (po indikacijama) radiće se u prostoriji Preventivnog centra u prizemlju pored INFO PULTA – navode iz Doma zdravlja.

Dodaju i da je novi ulaz za ostale službe ulaz broj 5.

Kao kovid ambulanta nastavlja sa radom i "Duvanište", takođe u periodu od 7 do 22 sati.

U zdravstvenoj stanici "Duvanište" radiće se: klinički pregled lekara opšte medicine, laboratorijske analize, uzorkovanje i detekcija dokazivanja virusnog Ag SARS-Cov-2 (antigen), testiranje na COVID-19 infekciju PCR metedom (po indikacijama) – piše na zvaničnom sajtu Doma zdravlja.

Od sutra iz kovid režima izlazi zdravstvena stanica "Čair", pa će biti dostupna samo za pacijente koji nemaju simptome kovida, a radiće lekari iz centralnog objekta Doma zdravlja Niš.

Uzorkovanje i detekcija dokazivanja virusnog Ag SARS-Cov-2 (antigen) za pacijente kojima je neophodno testiranje zbog pregleda ili stacionarnog lečenja (pacijenti koji nisu sumnjivi na COVID infekciju) radiće se u zdravstvenoj stanici "Čair" – navodi se na sajtu.Pacijenti mogu da se jave u periodu od 07:00 do 13:30 sati.

Sve informacije o virusu korona pratite ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    15:15 // 9. 12. 2020.

    Pravi razlog pretvaranja čitavog prizemlja u Covid ambulantu je izlivanje kanalizacije u podrumskim prostorijama, ali to svakako nećete čuti od rukovodstva.
    Evo prilike za novinare JV da se pozabave time!

  • moebius

    07:43 // 9. 12. 2020.

    Znači tek sad nećemo moći da dođemo do lekara

  • Stanko

    01:40 // 9. 12. 2020.

    Rat protiv stanovnistva se nastavlja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: