Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 15. 5. 2023.

| Društvo

Orezane krošnje divljih kestenova u Hipi dolini - zašto i po čijem nalogu

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
received_1287712268817261
Samo dva stabla orezana; foto: JV

U Ulici Generala Tranijea, nekadašnje Hipi doline, orezane su krošnje dva stabla divljeg kestena, što je zasmetalo stanaru te ulice. On tvrdi da su zdrave krošnje posečene zato što su smetale zakupcima obližnjeg lokala. Međutim, iz JKP "Mediana" kažu da su postupali po nalogu Komunalne milicije koja je iz razgovora sa meštanima i korisnicima okolnih objekata naložila da se obrežu kako ne bi ugrozile zdravlje ljudi.

Duž cele Hipi doline postoje drvoredi, mada raskošne krošnje manjkaju na dva stabla ispred jednog ugostiteljskog objekta, a posečena su pre oko dva meseca. 1683902727056 Izgled krošnje kada je orezana; foto: čitalac

Na tu odluku Mediani se žalio još tada stanar Dragan, ali kako "šteta ne može biti nadoknađena", odlučio je da skrene pažnju javnosti na taj čin.

Da ne bi čistili lišće u svojoj bašti, našli su za shodno da preko veze pozovu Gradsko zelenilo i poseku zdravo drvo - naveo je Nišlija Dragan (prezime poznato redakciji).

received_649829493630779 Stablo ipak zeleni; foto: JVDa su se na stabla žalili korisnici okolnih lokala, navedeno je u nalogu Komunalne milicije koja je od Gradskog zelenila zahtevala da ih orežu. Pored toga, naveli su i da krošnja jednog drveta zateže strujne kablove.

Takođe, u razgovoru sa meštanima i korisnicima okolnih objekata, problem predstavljaju i suve grane koje prete da povrede prolaznike a plod kestena često oštećuje automobile - navedeno je u nalogu Komunalne milicije.

Sudeći prema nalogu, čini se da ostala slabla nisu bila nebezbedna, pa je JKP Mediani naloženo da "spreči neželjene posledice koje mogu ugroziti život i zdravlje ljudi" i oreže stabla ispred lokala. received_1214188729268502 Komšija nezadovoljan; foto: JV

Kako se sada može videti na terenu krošnje se zelene, ali je visina grana znatno niža u odnosu na ostatak drvoreda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Predrag Cvetanović

    22:06 // 16. 5. 2023.

    Muzika iz tog kafića zagorčava život okolnim stanarima što je sitnica u odnosu na nekoliko grana kestena.

  • M

    13:00 // 16. 5. 2023.

    Zdrave krosnje seku, suve grane koje celom duzinom Bulevara Nemanjica padaju po trotoaru i po ulici niko ne dira. Pre neki dan je pala velika grana na parkiran auto dok smo zena i ja sa malom bebom isli trotoarom.. pala je na 3 metra od nas, raspukla se o krov auta.. Imali smo srecu.

    • Torpedo

      19:10 // 16. 5. 2023.

      Tu vrstu srece ste imali, ali nemate srecu od onih, koje ste birali,evo,vec 12 godina ! Naravucenije- otvorite kafic, da vam dodju funkcioneri, pa ih namolite da rese probleme sa drvecem !

  • Auttrikter

    21:43 // 15. 5. 2023.

    Pa,pobogu, ne budite na kraj srca ! Pocela je da radi basta kafica, gde dolaze " vidjeniji" sluzbenici svih ustanova iz Nade Tomic i Nikole Pasica ! Za par kafa,na racun kuce- sredicemo to drvo ! Nemamo fajdu od njega, ne pravi nam ladovinu u basti,tu je perda,kola ne mogu pod njega ,leti, jer je ulica, daj da ga skresemo ! Koja fajda, bar da je tresnja ,pa da beremo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: