Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:58, 28. 2. 2019.

| Društvo

Organizatori protesta u Nišu pozvali opoziciju da se uključi i pomogne im

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
protest
Da li će se vijoriti i stranačka obeležja u petak?; foto: V. K.

Iako su se pre dva meseca, kada su počeli da organizuju proteste u Nišu, iz Pokreta mladih “Za Niš bez straha” ograđivali od političara i isticali da su nestranačka družina, sada saopštavaju da je vreme da se u protest uključe političke i sve druge građanske i strukovne organizacije i pomognu im da smene aktuelnu vlast.

Iz Pokreta pozivaju nišku opoziciju da na protestu u petak u 18 sati na Trgu kralja Milana predstave građanima svoj Sporazum sa narodom.

Pomozite nam da promenimo ovaj režim, kako bismo mogli da ostanemo u našem gradu. Molimo političke organizacije i sve ljude dobre volje da svoju ideologiju ostave po strani, jer samo svi zajedno možemo oboriti režim Aleksandra Vučića - poručuju iz Pokreta.

Dok sada pozivaju političare da im se pridruže, iz Pokreta su na početku kao jedan od zahteva istakli i to da se zabrani bavljenje politikom “svima koji su u poslednjih 30 godina ‘usrećili’ Niš i Nišlije”. Na koje su tačno političare mislili i da li su i oni sada dobrodošli na sutrašnjem protestu, nisu precizirali.

Napominju da su Sporazum sa narodnom već potpisali Beograđani i Novosađani, te poručuju da je vreme da to učine i Nišlije.

Predstavnica Pokreta Nađa Stošić objasnila je nedavno da je ovaj Sporazum samo početak realizacije onoga što su protesti započeli, a to je stvaranje jednog širokog fronta.

Taj front čine pored opozicionih stranaka i javne ličnosti, stručnjaci i svi koji žele ne samo promenu lične tiranije takozvanog predsednika Vučića i njegove interesne SNS grupe, već žele da se sistem trajno promeni tako da lična tiranija i diktatura manjine nad većinom više nikada u Srbiji neće biti moguća - objasnila je Stošićeva.

Podsetimo, proteste je januara u Nišu počeo da organizuje Pokret mladih “Za Niš bez straha” koji nije zvanično registrovan u APR-u kao udruženje građana, a tada su predstavnici isticali da je reč o grupi od petnaestak ljudi koja je nezadovoljna trenutnim stanjem u društvu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojko

    14:10 // 1. 3. 2019.

    Šta se događa s vama? Kakve su to promene u Pokretu? Tek ste izašli iz ljuske političke, a već brljate. Šminka, ili vam je NALOŽENO da POZIVATE OPOZICIJU. Zovite ih, samo ne računajte na narod.

  • Bata Petrović

    08:36 // 1. 3. 2019.

    Draga nišlije,
    Pozovite BANANU, Bulatovićevog zemljaka iz Danilovgrada i Zorana Zivkovića , puno će can pomoći, oni su PROVERENO STRUČNI, za politiku.A ako ne budu dovoljni, pozovite i njihovog saradnika iz '96. dr. Mileta Ilica i do sistemskih promrna će sigurno doći.
    VERIJTE MI ONI SU PROFESONALCI, Živković je sa ULICE završio kao beograđanin i poslanik bez lkakve strike.TALENAT, kad vam kažem

  • Jovana Mitic

    02:36 // 1. 3. 2019.

    Zna se da DS stoji iza protesta, sad se ukljucio i Banana i Cirkovic sa Dverima.
    Omladina DS nosi baner, omladina DS deli flaere, jasno je da stranke od samog pocetka stoje iza protesta, vidim redare iz DS. Ej sve je jasno, mogli ste to malo bolje da sakrijete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: